""

Bilir: Kerkük bizim Çanakkale’mizdir « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 21:50

Bilir: Kerkük bizim Çanakkale’mizdir

Yozgat Alperen Ocakları İl Başkanlığı tarafından her hafta düzenlenen seminerin bu haftaki konuğu Büyük Birlik Partisi (BBP) Eski İl Başkanı ve BEYDER Derneği Başkanı Aydoğan Bilir, oldu. Bilir, “Kerkük bizim Çanakkale’mizdir. Dış dünyada ne kadar etkili olursak içerde de o kadar sağlam oluruz. İstanbul, Ankara ne kadar önemli ise Kerkük de bizim için o kadar önemlidir.”dedi.

Bilir: Kerkük bizim  Çanakkale’mizdir
Son Güncelleme :

17 Ekim 2017 - 7:00

“Bir Alperenin Duruşu”konulu seminere Alperen Ocakları Yozgat İl Başkanı Mustafa Çıtak, Alperenler ve konuşmacı olarak BBP eski İl Başkanı ve BEYDER Derneği Başkanı Aydoğan Bilir, katıldı.
Aydoğan Bilir, yaptığı konuşmasında, Merhum Seyyid Ahmet Arvasi ve Muhsin Yazıcıoğlu’ndan örnekler verdi.
Bilir, şunları kaydetti: “Allah’ın birliği ve Peygamber Efendimizin(sav) risaleti dışında mutlak hakikat tanımıyoruz. Kimseye tabii değiliz. Öncelikle bir Alperenin bu gaye doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini söylüyorum. Biz aynı doğrular altında olan insanlara “millet” diyoruz. Seyyid Ahmet Arvasi; “Ben Türk milliyetçisiyim. Dünyada üç tane Türk kalsa biri benim, iki tane Türk kalsa biri benim, bir tane Türk kalsa O da benim.” diyerek Türklerin her zaman var olacağını belirtiyor. Bizim bir ayağımız Asya’da bir ayağımız Avrupa’da bir ayağımız ise Afrika’dadır.1919’da Kuva-yı Milliye hareketi ne ise şuan ki durumumuz odur. Bu cumhuriyet bizim varlık sebebimizdir. Tek partili dönem olsun, yapılan devrimler olsun doğruları yanlışları olmuştur fakat bu bizim devlete düşman olmamızı gerektirmez. Bu ülke ihtilaller gördü. Cezaevlerinde görülen işkenceler ve darağaçlarına giden arkadaşlarımız vardı. Ortak gaye vatan, millet ve bayrak idi. Bu olayların içinden gül yüzlü biri çıktı oda Merhum “Muhsin Yazıcıoğlu”idi.”
YİĞİT İNSAN “NAMLUSUNU MİLLETE ÇEVİRMİŞ TANKA SELAM DURMAM”
Merhum Yazıcıoğlu’ndan örnekler veren Bilir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne diyordu gül yürekli insan: “Kanımız Aksa da Zafer İslamın”.Ne olursa olsun ortak paydanın İslam olduğunu savunuyordu. Fakat sistem, gençliğin İslam’ı değil, boğazını ve uçkurunu düşünmesini istiyordu.
Gençliği heba etmek adına ellerinden geleni yaptılar. Bu süreçte devam edince 28 Şubat dönemini yaşadık. Yine yiğit bir ses Muhsin Yazıcıoğlu “Namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam !” diyerek cuntacılara tek tepkiyi gösteren yiğit Muhsin Yazıcıoğlu’ydu. Aynı zamanda, “Türkiye İran olmayacak, Türkiye Cezayir olmayacak, Türkiye’nin Suriye yapılmasına da biz müsaade etmeyeceğiz” diyerek mesajı gereken yerlere iletti. “İnanmadığım davada milyonlarla yürümektense inandığım yolda tek başıma yürümeyi tercih ederim.” diyorsa bir kişinin bile inançlarının farkına varması bizim için çok önemlidir. Muhsin Başkan vatanı seven bir evlat, samimi bir Müslüman, Secde-i Rahmanda iki büklüm bir kuldu. Rahmetli Başkanla yol arkadaşlığı yaptık. Muhsin başkan nerde bir mazlum varsa O, oraya koşardı. Yine bir seçim sonrası toplandık. Aramızdan bir arkadaş; Bırakalım bu işleri Başkanım dedi. Başkan; Hak ve hakikatin konuşulduğu bir kürsü olmasın mı? diyerek Hakkın savunuculuğunu son nefesine kadar yapacağını belirtti. Şuan ki gündemimizde de olan Kerkük için şunları söylemek istiyorum. Arkadaşlar Kerkük bizim Çanakkale’mizdir. Dış dünyada ne kadar etkili olursak içerde de o kadar sağlam oluruz. İstanbul, Ankara ne kadar önemli ise Kerkük de bizim için o kadar önemlidir. Dış dünya liderleri Muhsin Başkan’a hayrandı. Allah dostları Muhsin Başkan’a muhabbet duyuyordu. Çünkü Muhsin Başkan inandığı neyse onu söylüyordu. İnançlarından vazgeçemiyordu.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.