""

Bilirkişilik Temel Eğitimi tamamlayan 95 kişiye sertifikaları dağıtıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:49

Bilirkişilik Temel Eğitimi tamamlayan 95 kişiye sertifikaları dağıtıldı

Yozgat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen Bilirkişilik eğitim kursunu başarı ile tamamlayan 95 kişiye sertifikaları dağıtıldı.

Bilirkişilik Temel Eğitimi tamamlayan  95 kişiye sertifikaları dağıtıldı
Son Güncelleme :

29 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat SMMMO Başkanı Ahmet Bulut 3 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe giren 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamındaki ‘Bilirkişilik Yönetmeliği’ ile adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için bilirkişilik yapacak kişilere “Bilirkişilik Temel Eğitimi” alma ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirildiğini söyledi.
Bulut, “Bilir kişilik temel eğitimi, 5 yıllık mesleki kıdem kazanmış kişiler tarafından alınacak olan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri kapsayacak bir eğitim programıdır,Program 18 saati teorik, 6 saati uygulama eğitimini olmak üzere 24 saatlik bir eğitimi kapsamaktadır. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı tarafından bilirkişilik temel eğitimi vermek için yetkilendirilen kurumlar arasında yer alan Yozgat Mali Müşavirler Odası 2017 yılı 1. Dönem eğitimimizi tamamlayan 95 kişiye bilirkişilik yapma sertifikası verildi. 2.Dönem bilirkişilik eğitimi en kısa zamanda başlayacak olup eğitime başvuranlara E-Mail ve mesaj yolu ile yeri ve saati bildirilecektir.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.