""

BİLSEM Öğrencileri “TUBİTAK” yarışmasına katıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:53

BİLSEM Öğrencileri “TUBİTAK” yarışmasına katıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) bu yılki Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri Bölge Finali yapıldı.

BİLSEM Öğrencileri “TUBİTAK” yarışmasına katıldı
Son Güncelleme :

16 Haziran 2021 - 17:14

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) bu yılki Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri Bölge Finali yapıldı.

Yarışmaya, Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi de 8 proje ile katıldı. Pandemi dolayısıyla yarışma Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirildi.

Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Figen Kasap, koordinatörlüğünde; “Uçucu Kül ve Şeker Pancarı Posasından Isı Yalıtımlı Kompozit Malzeme Yapımı” Projesi ile 5/A sınıfı öğrencisi Zeynep Ateş ve “Şeker Pancarı Posası İçerikli Çevre Dostu Özel Solüsyonun Kış Aylarında Kar ve Buzlanmaya Karşı Kullanılması” projesi ile 5/D sınıfı öğrencisi Ela Çakıroğlu proje sunumlarını yaptı.

Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi Fen Bilgisi Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Figen Kasap, yürütülen iki adet projenin 6 aylık bir araştırma uygulama ve geliştirme safhasından geçmek suretiyle finalde yarışmaya hak kazandığını söyledi.

Kasap, başta öğrencileri olmak üzere çok emek sarf ettiklerini, iyi bir hazırlık safhası geçirdiklerini belirtti. Bu tür yarışmaların ve etkinliklerin faydasına değinen Kasap, “Öğrencilerimizin ufkunu açan, ülkemizin gelişmesi adına vizyon sahibi, özgüveni yüksek nesiller yetiştirmek için tüm olanaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

Zeynep Ateş ve Ela Çakıroğlu ile birlikte diğer tüm öğrencilere başarılar dileyen Kasap, bölge finalinden güzel sonuçlar ve dereceler alacaklarına inandığını ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.