""

Bindik Bir Alamete Gidiyoruz… « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 07:07

Bindik Bir Alamete Gidiyoruz…

Bindik Bir Alamete Gidiyoruz…
Son Güncelleme :

08 Şubat 2018 - 7:00

Anadolu insanının yukarıda bahsettiğim gibi bir sürü değişi vardır. Bunları hep duyarız acaba bu lafları ne için söylüyorlar hiç düşündük mü?

Yazının başlığını ve giriş bölümünü okuyunca gündemi güzel bir şekilde yorumlayan bir yazı olduğunu düşünerek, müsaade aldıktan sonra paylaşayım istedim… Bazen insanoğlu kendisi ile konularda bazen de ülkenin gidişatı ile ilgili karamsarlığa kapılırlar sonunun nereye varacağını bilemedikleri için böyle laflar ederler.

* * * *

Tabiî ki insanın kendi işiyle ilgili konular onun gelecekle ilgili kaygıları, kendisini ilgilendirir bir işe karar vermiştir. O işin sonu nereye varacaktır iyi mi, kötü mü olacaktır. Bunlar onun kafasını karıştırır.  Ama konu bizim ülkemiz olunca; ülkenin geleceği ülkenin birlik ve beraberliği olunca bazen bizlerde böyle laflar ediyoruz.

Sizinde dikkatinizi çektiğini tahmin ediyorum, son iki cumadır camilerde hutbede diyanet işlerinin yayınladığı bilgileri hocalar okuyorlar.  Mesela daha önce basına yansıyan 9 yaşındaki kız çocukları reşit olunca evlenebilir diye bir sürü saçma sapan yazılar çıkmıştı. Diyanet işleri bunun tamamen yanlış olduğunu kız çocukları da 18 yaşından sonra evlenebilir diye açıklama getirdi.

* * * *

Yozgat’ta ve Türkiye’de bu hafta da Afrin harekatı ile ilgili Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin her zamankinden daha çok ihtiyacının olduğunu belirten 10 dakikaya yakın süren bir açıklamada bulundu. Ülkemiz jeopolitik konumu itibariyle çok hassas bir bölgede. Avrupa ile Asya’nın kesiştiği bir yerde.  Ateş çemberi içinde herkesin gözü petrol bölgesi olan, dünyayı besleyen, enerji kaynaklarının çok bol olduğu, bir bölgeye komşu.  Dolayısıyla elin gâvurlarının bakışları hep bizim üzerimizde. Sen, Türkiye’ye 10 bin 12 bin kilometre uzaktasın. Dil birliğin yok. Din birliğin yok. Ama işi gücü bırakmış bu bölgeyi karıştırmak, bölüp parçalamak, yönetmek istiyorsun.  Bölge ülkelerinin insanlarını bilmem ama Türk Milletini belli ki hiç tanımamış, görmemiş. Sıkıştığında tek yürek olduğunu bilmemiş. Aramıza nifak sokmaya bölgemizi ateş çemberine çevirmeye uğraşıp duruyorsun. Türk milletinin yakın geçmişte nasıl tek yürek olduğunu kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla vatan için ne yaptığını bütün dünyaya gösterdiğini unutmuş gibisin.

* * * *

Türkiye Cumhuriyeti bu Afrin olayında kararını vermiştir. Bana göre geç kalınmış 3 veya 4 sene önce alınması gereken bir karardı.  Ama olsun sonunda hem de düşünüp taşınarak ülke menfaatini ön planda tutarak harekât düzenlenmiştir. Bana göre de doğru karar verilmiştir. Türkiye kabile devleti değildir.  Geçmişi zaferlerle dolu olan vurduğu yerden ses getiren bir ülkedir.

Sen terör örgütlerini silahlandıracaksın, ülkemizi bölmek için uğraşacaksın, sonrada ahkâm keseceksin.  Ülkeyi yönetenler bu ülkenin birliğini ve beraberliğini, kalkınmasını isteyen iktidarıyla muhalefetiyle herkesin bu harekâta destek vermesi lazım.

Arada sırada bir takım çatlak sesler çıkacaktır.  Bir sepet yumurta da bir kaç tane çürük çıkacaktır. O çürükler ayıklarsın olur biter. Herkes aklını başına alsın! Çatlak sesler sussun! Hollywood’da  film  çevirmiyoruz Bindik bir alamete gidiyoruz selamete!..

  • Uzun yıllar önce hayatlarını birleştirerek mutlu bir evlilikleri devam ederken doğum günü vesilesiyle eşine otomobil alan İşadamı!
  • Hafta sonu oynanan karşılaşmada galibiyet alınmasına karşın vasat bir futbol oynadıklarını kabul eden Yönetici!
  • Bu ay sonu itibariyle sona erecek olan ölçü ve tartı aletleri müracaatı hakkında bilgi veren ve mükellefleri uyaran Oda Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.