""

“Bir Fidan Bir Çocuk’’ Projesi hayata geçirilecek « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:41

“Bir Fidan Bir Çocuk’’ Projesi hayata geçirilecek

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak “Bir Fidan Bir Çocuk’’ Projesi ile Yozgat Merkez ve 11 İlçede eğitim gören toplam 65 Bin 862 öğrenci tarafından fidan dikimi yapılarak sevgi hatıra ormanı oluşturulacak. Proje kapsamında fidan dikimi için önceliğin okul bahçesine verileceği belirtildi.

“Bir Fidan Bir Çocuk’’  Projesi hayata geçirilecek
Son Güncelleme :

15 Şubat 2018 - 7:00

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaptığı açıklamada ağaç dikiminin önemine değindi. Yazıcı, “Okul bahçemize dikilen fidanlar sayesinde öğrencilerimiz, yeşillikler içerisinde doğayla iç içe bir mekânda eğitim görürken aynı zamanda da kendilerinde tabiatı sevme ve koruma bilinci kazandırılacaktır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘’Kıyametin koptuğunu görsen bile elinde yeşil bir dal varsa dik’’ hadis-i şerefinden de belirtildiği üzere ağaç dikmenin ve tabiatı koruyup güzelleştirmenin önemi anlaşılmaktadır.
Bizlerde bu düsturla hareket edip öğrencilerimize bu davranış biçimini aşılamamız ve çevremizi daha da yaşanabilir bir hale getirebilmek için gayret göstermemiz gerekmektedir.
Ağaçlar, çevremizdeki en görkemli canlılardan bir tanesidir. Yalnızca iki ağaç, dört kişilik bir ailenin ömür boyu gereksinim duyduğu miktarda oksijeni üretmek için yeterli olup yüzlerce farklı canlı türüne ev sahipliği yapıyor, havadaki zehirli gazları emip yaşam kaynağımız olan oksijeni yayarken, bizi olumsuz hava koşullarından da koruyorlar.
Ağaçları sevmemizin en büyük nedeni muhteşem görüntüleri ve havadaki oksijen miktarını artırmaları olsa da dikilen her bir ağacın dünyamıza, çevresel, sosyal ve toplumsal onlarca faydası var.
Öğrencilerimiz bu proje sayesinde bu faydalılardan ziyadesiyle yararlanmış olacaklar. Bu vesile ile Orman Genel Müdürlüğümüze, İlimiz Orman Şube Müdürlüğümüze ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.