""

BİR YILIN DEĞERLENDİRMESİ… « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:42

BİR YILIN DEĞERLENDİRMESİ…

BİR YILIN DEĞERLENDİRMESİ…
Son Güncelleme :

29 Aralık 2017 - 7:00

İki yıldır Yozgat’ta Valilik görevini yürüten Kemal Yurtnaç, 2017 yılı içinde yapılan faaliyetleri anlattı…

Sabah kahvaltısı sırasında yaşanan bir takım aksaklıklar programın sunum kısmında da ses sisteminin sıkıntı vermesiyle bir süre devam etti, bu durumdan Vali Bey’in rahatsız olduğu “sınıfta kaldık” sözleri teyit etti. 

Programa Kurum Müdürleri, İlçe Belediye Başkanları ve Daire Müdürleri katıldı. En çok eğitim camiasından yoğun katılım olması dikkatlerden kaçmadı. Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgüt başkanlarının hazır bulunduğu programa Milletvekili Yusuf Başer’de katılarak, görüş ve düşüncelerini paylaştı…

* * * *

Valilikçe 2017 yılı faaliyetleri ayrıca küçük bir kitapçık olarak katılımcılara bilgi amaçlı dağıtıldı… İlimiz Valisi Kemal Yurtnaç, Sosyal ve Kültürel faaliyetlerden başlayarak, merkez ve ilçelerimizdeki devam eden yatırımlardan bahsetti, plan dahilindeki çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Yozgat’ın dünü, bugünü ve yarını için bugünden başlayarak bir planlama yapılması gerektiğini ve bu planlamanın da doğru şekilde yapılması için ortak akıl çalışmalarına önem verdiklerini söyledi…

* * * *

Tahminim O ki, salonda bulunan yaklaşık 300 kişi anlatılanları kuzu kuzu dinledik, aslında konuşulacak çok şey vardı… Yaklaşık 2 saat süren sunum sonunda yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalarla ilgili soru/cevap kısmına geçildi…

En çok sevdiğim bu bölümde konuşmak ya da soru sormak isteyenler olup olmadığı sorulunca bu durumu bir fırsat olarak değerlendirip, 2017 yılı faaliyet kitapçığında yer alan birkaç konu ile ilgili düşüncelerimi soru şeklinde şöyle anlattım…

* * * *

-Kitapçığın 28’inci sayfasında yer alan “Yozgat Şehir Stadyumunun yenilenmesi doğru ama öncelikle 15 bin kişi kapasiteli yeni bir stadyum kapasite olarak çok az. Ayrıca yenilenmek istenen tesis şehir merkezinde kalmış, söz konusu faaliyetler içinde oldukça yetersiz bir durumdadır…

-Bu tesis aslında iki şekilde değerlendirmek mümkündür. Şöyle ki; öncelikle şehir dışında ya da şehre yakın uygun bir yerde kompleks olarak yeni bir tesis yapılabilir. Ayrıca mevcut tesis durumu itibariyle korunarak, amatör küme ve alt yapı futbol takımlarının burada daha sağlıklı ve kaliteli çalışmalar yapılması için tahsis edilebilir.

* * * *

Bu konuda çevre İllerde birçok örnek vermek mümkündür. Ayrıca Yozgat’ta sosyal ve sportif faaliyetlerin daha yaygın ve kaliteli şekilde yapılması öngörülürse bu durum Yozgat’ın menfaatine olacaktır dedim.

Söz bitiminde İlimiz Valisi Kemal Yurtnaç, cevap olarak aynı şekilde düşündüklerini ancak şehre yakın mesafede uygun bir arazi yapısı bulamadıklarını, mecbur kaldıkları için böyle bir düşüncelerinin olduğunu söyledi.

* * * *

Daha sonra Yozgat Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız söz alarak Divanlı köyü arazisi içinde 700 dönüm yerin hazır olduğunu istemeleri durumunda Köy halkı olarak tapusunu dahi vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bu konunun öncelikle takipçisi olacağımı ifade etmeliyim. Ayrıca 2017 yılı Faaliyet raporunda önemli bulduğum çalışmalar bulunmaktadır, bunu da belirtmek isterim.

 

  • Yıllar sonra İlçeye Doğalgaz sisteminin gelmesiyle vatandaşların yaşam kalitesinin yükseldiğini anlatan Başkan!
  • Yozgat’a faydası dokunacak her türlü hizmet için müsait durumdaki köy arazisini hiç düşünmeden Devletine başlayacaklarını açıklayan Başkan!
  • Eğitim çalışmalarından memnun kaldığını anlatarak, emeği geçenlere kürsüden teşekkür eden Milletvekili!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.