""

BİR ZAMANLAR SU MİLLİ MESELEYDİ ŞİMDİDE OTO PARK « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:30

BİR ZAMANLAR SU MİLLİ MESELEYDİ ŞİMDİDE OTO PARK

BİR ZAMANLAR SU MİLLİ MESELEYDİ ŞİMDİDE OTO PARK
Son Güncelleme :

16 Ekim 2017 - 7:00

Meşhur Kaplumbağa ile kurbağa hikâyesi vardır. Bu hikâyeyi yakın zamanda değer verdiğim bir Bürokrattan tekrar dinlemiştim.

Hikâye bu: Olay Karadeniz’de yaşanıyor… İki Karadenizli uzaktan gördükleri Kurbağa görünümlü Kaplumbağa üzerinde tartışmaya başlarlar…

Bu arada oradan geçmekte olan bir başka Karadenizli vatandaşı durdurup, sorarlar… Hemşerim şu karşımızdaki “Kaplumbağa mı” yoksa “Kurbağa mı?” derler…

Karadenizli akıllı ve aynı zamanda oldukça uyanık, adam bakar soru soran her ikisinin de bellerinde tabanca var. Bu bakımdan verilecek cevap çok önemli…

Karadenizli cevap vermeden önce ilk soru soranın yanına varır “Buradan baktığımızda Kurbağa gibi duruyor” der… Sonra karşıya geçer; “ Buradan baktığımızda da Kaplumbağa gibi duruyor” der…

Sohbete geçmeden önce paylaşayım istedim. Hikâyede olduğu gibi, Yozgat’ta Oto park olayına herkes farklı bakıyor…

İlgili kurum tarafından bakıldığında Yozgat’ta oto park sorunu yok, bu kuruma göre her yer oto park durumundadır. İlgili kurum bakımından şehir merkezinde oto park sorunu yaşanmadığı için yol kenarlarına, kaldırımlara gelişi/güzel yapılan parkların önünü kesmek için yollar duble yol şeklinde daraltıldı…

Fakat Büyük araçlar yol bulmakta ve dar yollardan geçmekte bir hayli zorlanıyorlar… Şimdi şöyle bir soru akla gelebilir: “Büyük araçların şehir merkezinde ne işi var?” Soru doğru ama bu sorunun o kadar çok cevabı var ki, hangisinden başlamak lazım doğrusu bilemedim.

Ancak hemen her gün bir yerde inşaat çalışması olduğunu düşünecek olursak ve bu konuda Belediye tarafından yaptırılan Hal Binası ve kapalı otopark inşaatlarını örnek gösterirsek, büyük araçların şehir merkezine neden girip, çıkmaya çalıştıklarını, dar yollardan dönmekte zorlandıklarının sebebi anlaşılmış olur.

Başka örneklerde var halen şehir merkezine yakın mahallelerde devam eden inşaatları unutmamak lazım, bu inşaatlara da her gün tonaj olarak malzemeler büyük araçlarla geliyor.

Burada dikkat çekmek istediğim en önemli nokta ise, şehir merkezine yakın son zamanlarda yapılan binaların birçoklarında oto park alanı bulunmamaktadır.

İlgili Kurum şehir merkezindeki oto park sorununa önce birkaç yere açık ya da kapalı oto parklar inşa ettikten sonra yolları bölme işini yapmış olsaydı, bu sorunların hiçbirisi yaşanmazdı.

Sonradan birkaç mahalle kuruldu, güya nüfus arttı ama şehir merkezi halen birkaç kilometrede kaldı. Kurumlar dün 3 ya da 5 araç ile bütün işlerini görürken, bugün her kurumun kapısında trafiğe çıkmak üzere 10’larca araç bekliyor.

Ayrıca eline 5, 10 bin geçen vatandaşın da araç aldığını hesaba katarsak ne demek istediğim çok rahat anlaşılacaktır.

Son cümle olarak bundan 10 ya da 12 yıl önce Yozgat’ta hem içme suyu hem de kullanma amaçlı su sorunu adeta milli mesele olmuştu, hemen her gün bu konu gündemdeydi, Yozgat su meselesini halletti, şimdide oto park mesele çözüm bekliyor, biraz sabır bu meselede hallolacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.