""

Bireyler, evlilik öncesi birbirlerini iyi tanımalıdır « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 16:06

Bireyler, evlilik öncesi birbirlerini iyi tanımalıdır

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelleri Sosyolog Merve Er, gençlerin evlilik öncesi birbirlerini tanıma açısından süreci iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, iyi bir başlangıcın evliliği uzattığını söyledi.

Bireyler, evlilik öncesi birbirlerini iyi tanımalıdır
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2022 - 14:28

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelleri Sosyolog Merve Er, gençlerin evlilik öncesi birbirlerini tanıma açısından süreci iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, iyi bir başlangıcın evliliği uzattığını söyledi.

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelleri Sosyolog Merve Er ile Psikolojik Danışman Kübra Şenöz tarafından Yerköy ilçesinde İlçe Jandarma’da görev yapan er, erbaş ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerine Evlilik Öncesi Eğitim Semineri düzenlendi. Seminer Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kübra Şenöz, yaptığı konuşmada, eş seçimi kararında ilk adımın kişinin kendi kişilik özelliklerini tanıması ve farkında olması gerektiğini söyledi.

Şenöz, “Ben kendimin ne kadar farkındayım? Ben kimim? Karşısında ki kişinin kişilik özelliklerini tanımak da ikinci adım olmalıdır. Evlilik kararı ve eş seçimi, hayatta alınan en önemli kararlardan birisidir.  Eş seçimi rastgele bir süreç değildir olmamalıdır. Çünkü alınan kararla birlikte kişi bundan sonraki hayatını kiminle geçireceğini, kendini bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının anne ve babasının kim olacağına karar vermektedir. Bu nedenle eş seçimini şansa bırakmak yerine doğru adımlar atmalıyız.‘’ diye eş seçiminin önemine değindi.

Merve Er’de, evlendikten sonra eş seçiminden dolayı pişmanlık duyan bireylerin genellikle; evlenmeden önce eşlerinde veya ilişkilerinde var olan problemleri görmezden geldiklerini belirtti.

Er, “Evlilikten gerçek dışı veya abartılı beklentileri olduğu, karşısındaki kişinin mizaç özellikleri ve bu özelliklerin kendisiyle uyuşmasından ziyade fiziksel özelliklere dikkat ederek evlendikleri görülmektedir. Çiftler evlilik kararı alırken dikkat etmeli çünkü yapılan şu davranışlar çiftlerin boşanma ihtimalini artırmaktadır: Acele ve ani karar verme, kişinin evlenememe korkusuyla düşünmeden hareket etmesi, birbirini yeterince tanımamak, birbirine uymayan düşünce yapıları, sadece mantık veya sadece aşk evliliği yapmak, yalnız kalma korkusuyla ani karar verme, eşin ailesiyle anlaşamamak. Artan boşanma sayıları dikkate alındığında çiftler evlilik öncesi süreci iyi değerlendirmelidir.’’ diye iyi bir başlangıç yapmanın evliliğin ömrünü uzattığına değindi  Nazife EKİCİ

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.