""

Birinci Bozok enerji zirvesi gerçekleşti « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:17

Birinci Bozok enerji zirvesi gerçekleşti

Yozgat Bozok Üniversitesi öğrenci kulübü IEEE organizasyonu ile (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nin ilk büyük etkinliği olan “Türkiye’de ve Yozgat’ta Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Potansiyeli” temalı 1. Bozok Enerji Zirvesi’ni gerçekleştirdi.

Birinci Bozok enerji  zirvesi gerçekleşti
Son Güncelleme :

19 Nisan 2017 - 7:00

Düzenlenen etkinliğe Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr Hamza Kemal Akyıldız, Doç. Dr. İlhami Yiğit ve Bozok Üniversitesi mühendislik öğrencileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, böylesine anlamlı ve güzel bir etkinliğin üniversitemizde yapılmasından mutluluk duyduğunu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini etti. Prof. Dr. Aybar, Bozok Enerji Zirvesi etkinliğinin devamının gelecek yıllarda da yapılması temennisinde bulundu.
Etkinlik programı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Uzmanı Elektrik-Elektronik Mühendisi Ali Bülent Kapcı’nın sunumu ile başladı. Kapcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen projeler, destekler ve enerji üzerindeki sayısal istatistiklere ilişkin bilgi verdi.
Programda, Cenevre kenti yakınlarında bulunan CERN araştırma merkezinde çalışmalarını yürüten Dr. Bora Akkün’e bağlanılarak CERN ve orada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Program sonunda AZE Çevre Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mesut Atalay, öğrencilere katı atıktan elektrik elde etme ve sektörde bir mühendis olarak neler yapmaları gerektiği hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Etkinliğin sonunda IEEE kulübü öğrencileri kendilerini bu programın yapılmasında destekleyen Dekan ve dekan yardımcılarına, danışman hocaları Araş. Gör Hasan Ulutaş’a teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.