Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda 15. Kampanya dönemi 2021-2022 pancar alım kampanyası dualar eşliğinde başladı. Bu yıl fabrikada 170 Bin ton şeker üretilmesi hedefleniyor.
Kayseri Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Dede, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Genel Müdürü İsmail Gedik, Fabrika yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları ve çiftçilerin katılımı ile Boğazlıyan Şeker’de 2021-2022 kampanya heyecanı başladı.
Kayseri Şeker bünyesindeki 3 fabrikadan bir tanesi olan Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın 15. Pancar Alım Kampanyası, düzenlenen törenle dualar eşliğinde yapıldı.
İç Anadolu’da Yozgat, Kayseri, Tokat, Sivas ve Nevşehir illerinde sözleşmeli pancar ekimi yaptıran ve bünyesinde bulunan Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal Şeker Fabrikaları ile Türkiye’nin şeker ihtiyacının yaklaşık yüzde 20’sinin karşılanacağı Şeker’de ilk kampanya Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda start aldı.
67 yıldır Türkiye’nin en verimli topraklarında, en kaliteli şekerini üreten ve ekonomik gücü ile Orta Anadolu’da yüz binlerce insanın geçimine önemli bir katkı sağlayan Kayseri Şeker’de ilk pancar işlenmeye başladı. Pancarın Şeker’e dönüştüğü yaklaşık 90 günlük bu tatlı yolculuk boyunca 1 milyon 190 bin Ton pancar işlenecek ve karşılığında üretilen 170 bin Ton Şeker, sofralarla buluşacak.
Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda gerçekleştirilen ilk pancar alım ekinliğinde silolanan pancarlar, işletmeye alınarak şekere dönüştürülüyor.
Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda 15. Pancar Alım Kampanyası döneminde 1 milyon 190 bin ton pancar işleyerek 170 Bin ton şeker üretilmesi hedefleniyor. Yusuf BAĞCI
