""

Boğazlıyan’da ABD’ye Lanet! « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 16:53

Boğazlıyan’da ABD’ye Lanet!

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’nde Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki yağdı.

Boğazlıyan’da ABD’ye Lanet!
Son Güncelleme :

09 Aralık 2017 - 7:00

Mitinge Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Boğazlıyan Belde Belediye Başkanları, Adalet ve Kalkınma Partisi Boğazlıyan İlçe Başkanı Osman Düğenci, MHP Boğazlıyan İlçe Başkanı İbrahim Tamer, Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Ören, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Adalet ve Kalkınma Partisi Boğazlıyan İlçe Başkanı Osman Düğenci, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını sert bir dille kınadı.
ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının kabul edilemez olduğunu ifade eden Düğenci, bu açıklamaların Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbe olduğunu söyledi. Bu açıklamanın kabul edilir bir yanının olmadığını ifade eden Başkan Düğenci, “Bu bölgeyi kargaşaya, krize, kaosa, çatışmalara ve ateşe atma kararıdır. Trump’ın aldığı karar bölgeyi büyük bir şiddet sarmalına sokacaktır” dedi.
Ak Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Osman Düğenci: “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.”
BEDELİ AĞIR OLUR
Kudüs’te yaşanan gelişmelerle ilgili basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Boğazlıyan İlçe Başkanı İbrahim Tamer, ABD’nin İslam alemine Kudüs üzerinden komplo kurduğunu söyledi.
Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesinin büyük felaketlere neden olacağını ifade eden Tamer, “ABD yönetiminin Tel Aviv’deki Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma niyeti ve bu kadim şehri İsrail’in başkenti olarak tanımaya hazırlanması, Ortadoğu’yu A’dan Z’ye mahvına hizmet edecek olan zaman ayarlı bir bombadır” dedi.
MHP Boğazlıyan İlçe Başkanı İbrahim Tamer; “ABD Devlet Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi bizleri derinden sarmış, ABD’nin İslam dünyasına karşı yürüttüğü düşmanlığın zirveye çıktığını bizlere göstermiştir.
Tüm İslam âleminin en önemli kutsallarından olan Kudüs şehrinin İslam dünyasının içinden çekilip alınma girişimi tahammülü mümkün olmayan kabul edilemez bir girişimdir. ABD’nin bu hamlesini lanet ve nefretle kınıyorum. Bu meselenin halli için hükümetimizin yapacağı tüm girişimlere bütün Türk milletinin destek vermesi, tüm dünyaya sessiz kalmayacağımız gösterilmelidir.
Kudüs, İslam dünyasının göz bebeği, haklı davası, meşru sancağı, gaspı ve rehini imkânsız manevi tacıdır. Bu nedenle ABD’nin; tahripkâr istikrarsızlık, toplumsal infial, toplu intifadaya, kara bir leke gibi alnına yapışacaktır. ABD’nin kendi iç siyasi dalgalanmayı Ortadoğu’ya ihraç etmekten vazgeçerek aklıselimin ve sağduyunun çizgisine gelmesi samimi dilek ve beklentimizdir.
Aksi halde, ortaya çıkacak sonuçlardan hiç kimse, hiçbir ülke yakasını kurtaramayacağı gibi, İslam dünyasının tamamının hiçbir zaman olmadığı kadar bir ve beraber olacağını tüm dünyanın bilmesi gerekmektedir.
Buranın ABD Başkanı Trump tarafından İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesi kararını kesinlikle kabul etmiyor, müslümanlar üzerine oynanan bu oyunu bozacağımızı ifade etmek istiyorum. “ dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.