""

Borsa Başkanı Halıcı hayvan pazarını gezdi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:22

Borsa Başkanı Halıcı hayvan pazarını gezdi

Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, İlçe Hayvan Pazarını ziyaret ederek üreticilerle sohbet ederek sorun ve isteklerini dinledi. Halıcı, üreticiler, sağlıksız, kontrolsüz hayvan kesinlikle hayvan almasın diyerek, uyarılarda bulundu.

Borsa Başkanı Halıcı  hayvan pazarını gezdi
Son Güncelleme :

26 Ekim 2017 - 10:17

Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, İlçe Hayvan Pazarını ziyaret ederek üreticilerle sohbet ederek sorun ve isteklerini dinledi. Halıcı, üreticiler, sağlıksız, kontrolsüz hayvan kesinlikle hayvan almasın diyerek, uyarılarda bulundu.
İncelemelerin ardından açıklama yapan Borsa Başkanı Harun Halıcı, “Üreticilerimizle birlikte olduk, üreticilerimizin sorunlarını dinledik. Görüldüğü gibi hiçbir hayvan kulak küpesiz değil ve sağlıklı hayvanlar. Bir aksaklık gördükleri zaman mutlaka hayvan pazarında bulunan resmi veterinerlere hayvanlarını göstererek onları muayene ettirmeleri gerekmektedir. Eğer bir şüpheleri varsa mutlaka bunu veterinerlere kontrol ettirsinler. Ayrıca kulak küpeleri ve hayvan sevk raporları olması gerekiyor. Bunun yanında aşırı koku ve ishali fazla olan hayvanları mutlaka veterinerlere muayene ettirsinler. Hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemek için de dışarıdan hayvan alacaklarsa mutlaka hayvanın pasaportunu ve kulak küpelerinin yerinde olup olmadığını kontrol etsinler.” diye konuştu.
Pazarda üreticilerin ciddi anlamda şikayetlerinin olmadığını kaydeden Halıcı, “Dışarıdan gelen hayvan satıcıları var, kendi yerli üreticilerimiz var. Onları dinledik, ciddi anlamda bir şikayet gözükmüyor, her şey yerli yerinde. Boğazlıyan’da ciddi bir hayvan varlığımız var. Boğazlıyan’dan dışarıya giden ve dışarıdan gelen hayvan hareketi var. Her şey normal devam ediyor. Hayvan pazarları çok önemli, satıcıların, alıcıların rahat şartlarda alışverişi tamamlamaları lazım. Bunun yöremize çok çeşitli faydaları var. Pazarın kendi görevlileri de var, gördüğümüz kadarıyla güvenli bir ortam. Boğazlıyan’da hayvan alınacak yer, Boğazlıyan Canlı Hayvan Pazar’ıdır. Kesinlikle bizim pazarımızı tercih etsinler. Bütün kontroller girişte dezenfeksiyonla başlıyor. Hayvanlara dışarından herhangi bir hastalık gelmemesi için bu sistemlerle koruma altına alınıyor. Dezenfeksiyon cihazlarıyla temizlik gerçekleştiriliyor. Herhangi bir hastalığa izin verilmiyor, şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.