""

Böyle bir zam akla ziyan « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:42

Böyle bir zam akla ziyan

Böyle bir zam akla ziyan
Son Güncelleme :

29 Temmuz 2021 - 18:41

Elektrik tüketim fiyatlarına yansıyan zamdan bahsediyorum…

Meskenlere yüzde 15…

İşyerlerine yüzde 19 zam yapıldı…

Vatandaşa bayram sonrası kesilen faturalar, insanların sevincini adeta kursaklarına hapsetti.

Köylü, çiftçi,

Emekli, İşçi,

Memur,

Dul, Yetim,

Şehit yakını, Gazi demeden dar gelirli toplumun bütün kesimlerine yansıtılan zamlar, vatandaşın yaşam sevincini alıp götürdü.

Hükümet tarafından yılda en az bir defaya mahsus olmak üzere işçi, memur, emekli, dul ve yetim aylıklarına yüzde 4 ile 7 oranında yapılan zamlar, elektrik tüketime yapılan en son zamlarla eriyip, tükendi.

* * * *

İlgili Kurum, Kurban bayramı nedeniyle sayaç okumalarını birkaç gün gecikmeli yapınca faturalara yansıyan zamlı tarifeler, halkı çaresiz bir şekilde ortada bıraktı.

Vatandaş, sabah uyandığında kimisi kapısına takılan kimileri de elektrik panolarına bırakılan tüketici bilgi fişindeki rakamları görünce hayal kırıklığı yaşadı.

TUİK bir gerçek manada bir araştırma yapmış olsa eminim ki, bu yılın zam şampiyonu elektrik tüketimlerine yapılan zamlar yılın şampiyonu olur.

Mesken ve işyerlerine gelen elektrik tüketim zam bilgi fişlerine eline alan birçok vatandaş, ilgili kurum başta olmak üzere gazete bürolarına şikâyetlerini anlatmak için koştu.

* * * *

Konu hakkında olup bitenleri öğrenmek için ilgili kurum ile yaptığım görüşmede, istinasız her gün yüzlerce şikâyet dilekçesi aldıklarını, incelemeler yaparak, vatandaşa cevap vermek durumunda kaldıklarını öğrendim.

Dilekçe ve şikâyetler üzerine yapılan incelemeler neticesinde vatandaşın lehine olumlu bir sonucun çıkmazken, bazı faturalarda yazım hatası olduğu görülmektedir.

Netice itibariyle birçok tüketim maddesi başta olmak üzere iğneden ipliğe yılbaşından bugüne yapılan zamlar, vatandaşın yaşama tutunma hayallerini elinden aldığı gibi bu durum insanlarda umutsuzluk yaratmaya devam ediyor.

En son elektrik faturalarına yüzde 15 ile 19 arasında yapılan zamlarla adeta isyan eden Vatandaş, hükümetten öncelikle halkını düşünmesini talep ediyor, firmaları ve şirketleri daha fazla korumanın faturasının zaman içinde en ağırını kime ödeteceğini ilk seçimlerde göstereceğinin mesajını veriyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.