""

Bozdağ: Türkiye aleyhine çalışan herkes himaye ediliyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:44

Bozdağ: Türkiye aleyhine çalışan herkes himaye ediliyor

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, Almanya da başkası da bu referandumdan hayır çıkmasını istiyor. Bir milletin lehine olumlu bir karar çıkmasın diye algı operasyonları yapılıyor. Önümüzdeki günlerde pek çok uluslararası örgüt Türkiye’nin ve bu sistemin aleyhine raporlar yayınlayacak görüşler açıklayacaklar” dedi.

Bozdağ: Türkiye aleyhine  çalışan herkes himaye ediliyor
Son Güncelleme :

07 Mart 2017 - 7:00

Yozgat’ta Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylaması Kampanyası Tanıtım Toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne karşı yapılan bütün aşırılıklara ve saldırılara karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Bozdağ, “Türkiye’yi insan hakları konusunda suçlayanlar Almanya’yı suçlamıyorlar. Almanya’nın başbakanı bize yapılan işten dolayı belediyeyi suçlamıyor. Yanlış yaptılar demiyor. İnsan haklarına aykırıdır demiyor. İfade hürriyeti engellenmiştir Almanya’da herkesin ifade özgürlüğü vardır, bunlar engellenmişlerdir kınıyoruz demiyorlar. Bir tane eleştiri yok ama Türkiye’ye gelince Türkiye’de terör örgütünün propagandasını yapmaktan tutuklanmış birisi ifade hürriyeti engellendi bir gazeteciye oralarda onun lehine konuşmalar yapılıyor. Çok net söylüyorum Türkiye aleyhine çalışan herkes maalesef himaye ediliyor. PKK’nın FETÖ’nün teröristleri, darbe yapan alçaklar ne kadar Türk milleti ve devleti aleyhine çalışan varsa orada himaye ediliyorlar. Bunu şu nedenle anlattım. Oralarda referandum sürecinin nasıl algılandığını da yakından gördük. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bu milletin varlığı bekası ve devletimizin daima huzur, güvende ve güçlü olması için ne kadar önemli olduğuna sizler gibi yürekten inanıyorum. Ama orada gördüm ki Almanya’da başkası da bu referandumdan hayır çıkmasını istiyorlar. Bir milletin lehine olumlu bir karar çıkmasın diye algı operasyonları yapılıyor. Önümüzdeki günlerde pek çok uluslar arası örgüt Türkiye’nin ve bu sistemin aleyhine raporlar yayınlayacak görüşler açıklayacaklar” dedi.
“Milletin iradesini engelleyenlere evetlerle en büyük cevap verilecek”
Bozdağ, “Herkes Türkiye’nin menfaatini düşünmeye başladı. Türk milletinin lehine düşünmeye başladı. Ben de o zaman diyorum ki ey Almanya ey Avrupa birliği ülkeleri siz Türkiye’nin menfaatini o kadar düşünüyorsanız o zaman şu PKK’lı teröristleri bize bir verin ki menfaatimizi düşündüğünüze inanalım. FETÖ’cü teröristleri bize verin Türkiye’nin menfaatini düşündüğünüzü görelim. Hem Bürüksel’de hem de Strasbourgd’a terör örgütleri stant açmış orada duruyor, kapatılmıyor ama referandum söz konusu olunca Türk milletinin çıkarları bunların aklına düşüyor. Bunların aklına düşen şey zayıf Türkiye’dir. İstikrarsız Türkiye’dir. Yönetilemez bir Türkiye’dir. Avrupa’ya IMF’ye dilenci bir Türkiye’dir. Onun için de sistem değişikliğini istemiyorlar. Onun için diyorum ki buradan bütün Türkiye’nin hayrına düşündüğünü söyleyip onun için Türk milletine hayır propagandası değişik algılarla yapan milletin iradesini engelleyenlere çalışanlara evetlerle büyük bir cevabı hep beraber vereceğiz. Yozgat inşallah evet diyecek. Türkiye evet diyerek bütün bunlara en büyük cevabı vermeye hazır mı? Merkel duymadı hazır mıyız? Eminim duymuştur, sandıkları evetlerle doldurduğunuzda onlar bir kez daha duyacaklar duymazlarsa oyların gücü ile kulakları patlayacak” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.