""

Bozdağ: Tutuklu gazeteci yok « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:08

Bozdağ: Tutuklu gazeteci yok

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklu ve hükümlü hiç kimse yoktur” dedi.

Bozdağ: Tutuklu gazeteci yok
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2017 - 7:00

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı. Bozdağ, “Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklu ve hükümlü hiç kimse yoktur” dedi.
Bir gazetecinin Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan tutuklu gazetecilerin rakamlarını Kılıçdaroğlu’na sorduğunda “Bunlar beni ilgilendirmiyor, bunlarla ilgili iddialarda bulunan bir takım dernekler var.
Ben o dernekleri dinlerim” dediğini aktarması üzerine Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şunları söyledi:
“Bizim hep söylediğimiz şey, hükümete karşı da Türkiye’ye karşı da uluslararası çevrelerin adil ve objektif olmasıdır. Türkiye içinde siyaset yapan herkesin de değerlendirmelerinde de objektifliğe özen göstermesi lazım. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da gerçek olan konular üzerinde değerlendirme yapmasını ben hep tavsiye ediyorum. Türkiye cezaevlerinde mesleği gazeteci olan kişiler, değişik suç isnatları nedeniyle tutuklu oldukları gibi, bazıları da suçu sabit olduğu için mahkeme kararıyla cezalandırılmışlar, hükümlüler. Bir kısmının suçu sabit, şu anda infaz ediliyor. Bir kısmı isnatlar nedeniyle, kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklu yargılaması devam ediyor.
Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklu ve hükümlü hiç kimse yoktur. Bunu biz defalarca ifade ettik. Defalarca bunu dile getirdik. Örneğin zaman zaman şöyle haberler görüyorsunuz; “Bir tweet attı, adam tutuklandı.” Tweet yüzünden tutuklandı, çok büyük bir algı operasyonu. Türkiye’de tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı, yok. Ama şunu söylemesi lazım, tweetinde ne dedi.
Orada bir şey söylüyor. Suç olan bir şeyi icra ediyor. Onun için insanlar adli takibata muhatap kalıyor. Oradan devam ediyor.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.