""

Bozdağ’dan tek tip kıyafet açıklaması « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:30

Bozdağ’dan tek tip kıyafet açıklaması

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, FETÖ’cülere tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin, “Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzde çıkacak KHK’lardan birine o düzenleme konulabilir” dedi.

Bozdağ’dan tek tip kıyafet açıklaması
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2017 - 7:00

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin, “Çok gerekli de değil, yasada düzenlemeler var kılık kıyafete ilişkin” açıklaması hatırlatılarak, yasada neler olduğunun sorulması üzerine Bozdağ, “Adalet Bakanımız bir açıklama yaptı, yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ifade etti. Bu konuda Adalet Bakanlığının bir hazırlığı var. Sayın Barolar Birliği Başkanının söylediği. Orada bu konuda bir düzenleme var. Doğru ama genel bir düzenleme. Herkesle ilgili aynı düzenleme yaptığınızda o düzenlemeye göre hareket etmeniz gerekir. Suçlara göre ayrım yaptığınızda veya başka genelin dışında ayrım yaptığınızda, terör suçlarına ayrı, darbe suçlarına ayrı, çıkar amaçlı suç örgütlerine, diğer suçlara ayrı bir şey yaptığınızda o eşitlik ilkesi ile bağdaşmayacağı için orada bir sorun olduğu değerlendiriliyor. Kimlere uygulanacağı konusunda genel dışında bir takım farklılıklar olacaksa onun bir yasal zemine ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Sayın Bakanımız. Onlar da çalışıyorlar. Şu anda renkle ilgili Cumhurbaşkanımızın açıklaması oldu. Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzde çıkacak KHK’lardan birine o düzenleme konulabilir” şeklinde konuştu.
“KHK’ya konabilir bu yasal çalışma”
“Tek tip kıyafetle ilgili olarak Adalet Bakanlığının bir yasal çalışma yaptığını söylediniz. Bu yasal çalışma eğer yetişmez ise KHK söz konusu olabilir mi bu konu için?”sorusuna Bozdağ, ” KHK’ya konabilir bu yasal çalışma. Çünkü Ekim’de Meclis açıldığı için o zamana kadar zaten yasalaşma imkanı yok” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.