""

Bozdağ’dan, Trump’ın tehdidine cevap « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:41

Bozdağ’dan, Trump’ın tehdidine cevap

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin Kudüs kararının aleyhinde oy kullanacak ülkelere maddi yardımların kesileceği yönündeki açıklaması hakkında, “ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs konusunda ABD aleyhine oy veren ülkeleri tehdidi, kabul edilebilir bir durum değildir. Türk milleti ve Türkiye, tehdit veya baskılarla karar değiştirmez” dedi.

Bozdağ’dan, Trump’ın tehdidine cevap
Son Güncelleme :

22 Aralık 2017 - 7:00

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ABD Başkanı Donald Trump’ın BM Genel Kurulunda ABD’nin Kudüs kararının aleyhinde oy kullanacak ülkelere tehditlerde bulunan ifadeleri hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Bozdağ mesajında, “BM Genel Kurulu’nda, Kudüs konusunda ABD aleyhine oy kullanacak ülkeleri kastederek gazetecilere, ‘Yüz milyonlarca dolar, hatta milyarlarca dolar alıyorlar ve bize karşı oy veriyorlar. Bu oyları izliyoruz, kaydedeceğiz’ açıklamasını yaptı. Bu açıklamasıyla ABD Başkanı Trump, Kudüs konusunda ABD aleyhine oy veren ülkeleri tehdidi, kabul edilebilir bir durum değildir” ifadelerini kullandı.
“Tam egemen ve bağımsız hiçbir ülke ABD Başkanının tehdidine boyun eğmez”
ABD’nin, zorla ve tehditle egemen ülkelerin tamamını istediği gibi yönlendiremeyeceğini öğrenmesi gerektiğine vurgu yapan Bozdağ, tam egemen ve bağımsız hiç bir ülkenin, ABD Başkanının tehdidine ve baskısına boyun eğmeyeceğini kaydetti.
Bozdağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye, ilkeli ve haklı duruşunu koruyacak, Filistin davasına ve Kudüs’ün statüsüne yarın vereceği oyla bir kez daha sahip çıkacaktır. Yarın BM Genel Kurul üyesi ülkeler, verecekleri oylarla; eşit tam egemen ve bağımsız bir devlet olduklarını, tehdit ve baskılara boyun eğmeyeceklerini, haklının güçlü olduğunu, güçlünün haklı olmadığını ve Kudüs’ün statüsüne sahip çıktıklarını, dünyaya ilan edeceklerdir.”
Türkiye’nin, Kudüs’ün tarihi statüsü ile uluslararası hukuk ve BM kararlarıyla belirlenmiş statüsüne sahip çıkmaya devam edeceği mesajını veren Bozdağ, “Türk milleti ve Türkiye, tehdit veya baskılarla karar değiştirmez” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.