""

Bozok Bilim Çalıştayı bugün başlıyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:24

Bozok Bilim Çalıştayı bugün başlıyor

Geleneksel hale gelmiş olan ve Yozgat’ta gerçekleştirilen en uzun soluklu bilimsel etkinliklerin başında yer alan ve bu sene altıncısı düzenlenecek olan “Bozok Bilim Çalıştayı” bugün başlıyor.

Bozok Bilim Çalıştayı bugün başlıyor
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2017 - 7:00

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın başkanlığını yaptığı toplantı, 23-25 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’in Onursal Başkanlığında tertip edilen Çalıştay bugün saat 10:00’da Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak açılış ile başlayacak ve üç gün sürecek.
Bu sene “Çekirdekten Nanomalzemelere Araştırmalar ile Uygulamaları” teması etrafında hazırlanan tebliğlere öncelik verilmesi planlanmış olması yanı sıra, disiplinler arası çalışmalara özellikle yer verilmekte olduğu belirtilmektedir. Önceki toplantılara kıyasla; Çalıştayın gün sayısı, katılımcı sayısı ve bildiri sayısı bakımından artış gösterdiği ve bu yönüyle de ilgi çekici hale geldiği gözlenmektedir. Çalıştay Başkanı, Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, yaptığı açıklamada, “Önceki yıllarda beş kez düzenlediğimiz toplantımıza her sene yeni katılımlar olmuştu. 2010 yılında başlatıp devam ettirmek için yoğun çaba sarf ettiğim Çalıştayı çok önemsiyorum. Her yıl gerçekleştirilmesi için elimizden geleni esirgememeye çalışıyoruz. Fakat istemediğimiz ve bizim dışımızdaki bazı sebeplerden dolayı 2014 ve 2015 yıllarında düzenleyememiştik, halen üzüntüsü içerisindeyiz. Ancak geçtiğimiz yıl yaptığımız toplantıda belirgin bir ilerleme ile sunum özetlerini hakem değerlendirmesinden geçirerek, Electronic Letters on Science & Engineering isimli dergide yayımlamaya başladık. Bu sene de aynı şekilde yayımlamayı planlıyoruz. Bu sene Çalıştaya 18 farklı üniversiteden katılımcı bekliyoruz. Bu araştırmacılar tarafından 41 bildiri sunulacak şekilde program hazırlandı. Yozgat Türkiye’nin orta yerindedir. Akademik çalışmalar ve bilimsel araştırmalar için nitelikli bir buluşma zemini sunabiliriz. Buna imkanımız var. Ümit ediyorum bu Çalıştay araştırmacıların, uzmanlık alanlarından yeni sonuçları kritik etme ve tartışmaları yanı sıra yakından tanışma ve yeni çalışma konuları geliştirme bakımından da faydalı olacaktır” dedi.
Ayrıca Prof. Dr. Böyükata, verdikleri destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Karacabey’e ve organizasyon komitesinde yer alarak emek sarf eden Bozok Üniversitesi akademisyenlerine de teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.