""

Bozok Film Festivali ve Bilim Şenliği « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 08:19

Bozok Film Festivali ve Bilim Şenliği

Bozok Film Festivali ve Bilim Şenliği
Son Güncelleme :

13 Ekim 2024 - 17:09

Yozgat, güzel bir haftayı geri de bıraktı. Bir tarafta Bozok film festivali, bir tarafta Bilim şenliği. Dolu dolu geçen etkinliklerden hem vatandaşlar, hem de öğrenciler farklı alanlarda yapılan çalışmalardan, geleceğe yönelik gelişmelerden haberdar oldu.

Her iki etkinliğinde amacı ve gayesi topluma farklı mesajlar vermek olsa da, ortak nokta kent olarak, bilimsel, sosyal ve kültürel alanlardaki gelişmelere ışık tutmak, toplumu bilgilendirmek olduğunu özetle ifade edebilirim.

Bu etkinliklerin hayata geçmesi, topluma ulaşması için gayret gösteren, emek harcayan her kim varsa kutluyor ve tebrik ediyorum.

Geriye dönüp baktığımızda Bozok Film festivali, bilindiği üzere bu yıl 3’üncüsü yapıldı. Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından 3 yıldır düzenlenen etkinlikleri sırası ile hatırladığımızda, geçmiş yıllarda Türk sinemasına ve tiyatro sanatına ömrünü adayan çok sayıda ünlü isimler, kimileri günübirlik, kimileri de birkaç günlüğüne de olsa Yozgatlıların misafiri olurken, ilimizi sosyal, kültürel, sanat ve tarih yönünden tanıma ve görmelerine vesile oldular.

Tiyatro ve Film usta sanatçısı hemşerimiz Altan Erkekli başta olmak üzere Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve en son Türkan Şoray, düzenlenen festivallere katılan ünlü isimler oldu.

Ayrıca Festivalde, senaryo, film yapımı ve film müzikleri üzerine yapılan atölye çalışmalarına senarist ve oyuncu Ethem Caner Karaüç, Senarist Deniz Gök ve Müzisyen Aydın Sarman gibi önemli isimler, kendi alanlarında öğrencilere önemli bilgiler aktardı.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven’de festivale katılan sanatçılar arasında yer aldı.

Cumhuriyet Meydanında Yozgat Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Bozkırda Bilim Var 2” adıyla düzenlenen Bilim Şenliğine baktığımızda ise, meydanı dolduran birbirinden farklı kurulan çok sayıda stanta hazırlanan bilimsel çalışmalar davetlilere sunuldu.

Bilim şenliğinin ilk gün açılış konuşmasını yapan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, bilim şenliğinin öğrencilerin düşünme becerilerini geliştireceğini ve öğrenme alışkanlıklarını pekiştireceğini ifade etti.
Altınkaynak, “Bilim şenlikleri, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize her daim ilham veriyor. Hazırlanan programlar sayesinde bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yayma ve bilimi sevdirmek gibi önemli bir misyona hizmet ediyoruz. Bugün burada yapılan çalışmaların, yarının büyük buluşlarına temel teşkil edeceğinden hiç şüphemiz yoktur,” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.