Çeşitli maddi, yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarına sahne olan kampüs yolundaki trafik akışındaki artış, öğrenci tepkilerine neden oluyor. Karayollarına bağlı olan bu yol, gün geçtikçe artan trafikle birlikte kazaların daha sık yaşanmasına sebep oluyor. Önceki yıllarda yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazalara çözüm olarak görülen “battı çıktı” projesi, trafik akışını hızlandırmanın yanı sıra öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde ulaşımını sağlamayı hedefliyor. Türkiye’nin şehirlerarası karayolu geçen tek üniversite kampüsü olan Bozok Üniversitesi, artan trafik kazası riski ile dikkat çekiyor.
Battı çıktı projesi, hem trafik akışını düzenleyerek kazaları önleme amacını taşıyor hem de kampüs içindeki bütünlüğü sağlama noktasında önemli bir çözüm olabilecek nitelikte. Proje, doğu ve batı kesimlerini birleştirerek üniversitenin bütünlüğünü artırmayı hedefliyor.
Hızlı tren yolcularının yoğun olarak kullandığı bu güzergah, aynı zamanda sürücü kurslarının eğitim amaçlı kullandığı bir yol olması nedeniyle, 20 bini aşkın öğrencinin can güvenliği açısından ciddi bir risk oluşturuyor.
“Battı çıktı” projesinin hayata geçirilmesiyle, Yozgat Bozok Üniversitesi kampüsündeki ulaşımın daha güvenli ve sorunsuz bir hale gelmesi bekleniyor. Haber Merkezi
Bozok Kampüsünde güvenli ulaşım için ‘battı çıktı’ projesi gündemde
Yozgat Bozok Üniversitesi kampüs alanından geçen şehirlerarası karayolu, öğrenci ve üniversite çalışanları için oluşturduğu tehlike ile gündemden düşmüyor.


