""

Bozok Üniversitesi, Samsun ve Zonguldak’ta eğitim fuarına katıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:59

Bozok Üniversitesi, Samsun ve Zonguldak’ta eğitim fuarına katıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi “Üniversite Tercih Günleri” programı kapsamında Samsun ve Zonguldak’ta gerçekleştirilen eğitim fuarlarına katıldı.

Bozok Üniversitesi, Samsun ve Zonguldak’ta eğitim fuarına katıldı
Son Güncelleme :

17 Kasım 2016 - 7:00

Üniversite sınavlarına hazırlanan lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim fuarına öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Samsun Grand Sheraton Otel ve Zonguldak Dedeman Otel’inde gerçekleştirilen fuara Bozok Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Akın Yonkuç ve üniversite tanıtım temsilcileri katıldı. Samsun Grand Sheraton Oteli’nde düzenlenen Üniversite Tercih Günleri’ne 9 devlet üniversitesi olmak üzere 31 üniversite katıldı. Eğitim fuarını Çorum ve Amasya Fen Liseleri ile beraber 114 liseden 12. sınıf 10 bin öğrenci ziyaret etti. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük standları ziyaret ederek katılımcı üniversiteler hakkında bilgi aldı. Fuar kapsamında düzenlenen seminerlerde ‘Üniversite’ye Yerleşmede Oyunun Kuralları’, ‘Başarıya Doğru’, ‘Sınav Döneminde Sağlıklı Beslenme’, ‘YGS ve LYS’de Başarının Anahtarı’, ‘Üniversiteli Olmak, İş Garantili Meslek, Bölüm, Üniversite Seçimi’, ‘Geleceğin Sağlık Meslekleri’, ‘Lise Sıralarından Kariyerini Yönet’ konuları hakkında öğrencilere bilgi verildi. Zonguldak Dedeman Otel’de düzenlenen Üniversite Tercih Günleri’nde ise 4 devlet üniversitesi olmak üzere toplamda 19 üniversite katıldı. 71 liseden 5bin öğrenci eğitim fuarını ziyaret etti.
Zonguldak eğitim fuarında, ‘Sınav Stresi ve Motivasyon’, ‘900 Yıllık Yükseköğretim ve Öğrenme Modelini Y ve Z Kuşağı İçin Değiştirdik’, ‘Üniversite’ye Yerleşmede Oyunun Kuralları’, ‘Üniversiteli Olmak, İş Garantili Meslek, Bölüm, Üniversite Seçimi’, ‘YGS ve LYS’de Başarının Anahtarı’ konularında öğrencilere seminer verildi. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’in üniversite standlarını ziyaret ettiği eğitim fuarında katılımcı üniversiteler eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bozok Üniversitesi tanıtım temsilcileri tarafından öğrenci, velilere ve rehber öğretmenlere üniversitenin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları, kontenjanlar, sosyal ve fiziki imkânlar hakkında bilgi verilerek üniversitenin tanıtım materyalleri dağıtıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.