""

Bozok Üniversitesinde 53. Kütüphane Haftası kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:58

Bozok Üniversitesinde 53. Kütüphane Haftası kutlandı

Bozok Üniversitesinde 53. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bozok Üniversitesinde 53. Kütüphane Haftası kutlandı
Son Güncelleme :

07 Nisan 2017 - 7:00

Üniversitenin Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Şenol Akın, fakülte dekanları, daire müdürleri çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.
Rektör Karacabey, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında kitap okumanın ve kütüphanenin önemini vurguladı. Karacabey, “Ne kadar çok okursak toplum olarak o kadar çok bilinçli ve eğitimli oluruz. Okuyan insanın duygusal zekâsı gelişir ve toplumda kendi daha iyi ifade eder. O yüzden bol bol okumalıyız. Okumanın yeri ve zamanı yoktur. Bugün bu toplumda bir yerler edinmişsek; bundaki en büyük pay çok okumaktan kaynaklanıyor.” dedi. Türk medeniyetinin bir kitap kütüphane medeniyeti olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, “İnançlarımız hep kitap üzerinedir. Topluma, medeniyete medeniyet aşılayan şey bilgidir, kültürdür. Bunun da kaynağı kütüphanelerdir. Bizim için dinlenmek okuduğumuz kitabı değiştirmek olmalıdır. Kitaplarımıza ve kütüphanemize olması gereken değeri vermemiz gerekiyor. Bu vesile ile 53. Kütüphane Haftası’nı kutluyorum.” diye konuştu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Karauğuz’da “Kadim Yazı Geleneğinde Adem’in Çocukları” konulu konferans verdi.
Program, 2016 yılında üniversite kütüphanesinden en çok ödünç kitap alıp okuyan öğrenci ve personellere hediyelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.