""

Bozok Üniversitesinde mezuniyet coşkusu devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:00

Bozok Üniversitesinde mezuniyet coşkusu devam ediyor

Bozok Üniversitesinde mezuniyet coşkusu devam ediyor
Son Güncelleme :

30 Eylül 2021 - 15:10

Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık ve Spor Bilimleri Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 2020-2021 akademik yılı lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler düzenlenen mezuniyet törenleriyle diplomalarını aldı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen,  Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, fakülte dekanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni Fakülte birincilerinin konuşmaları ile devam etti.

Üniversite Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dönem birincisi Muhittin Darı, Spor Bilimleri Fakültesi dönem birincisi Necdet Can Yücel ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Ayşegül İlgin yaptıkları konuşmalarda, duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Heyecan ve umutla nice hayalleri gerçekleştirmek üzere geldiğimiz Yozgat Bozok Üniversitesi’nden aldığımız donanımlı eğitim ile insana hizmet etme ideallerini ve kültürel anlamda topluma katkı sağlamayı amaçlayan birer birey olarak ayrılıyoruz. Bizler ve bizden sonraki mezunlar iş hayatında sergileyeceğimiz performans ile üniversitemizin adını yüceltmek amacında olmalıyız. Üniversitemizin kıymetini artıracak kişiler bizleriz. “Önce kendini sevmekle işe koyul” sözünden yola çıkarak benimseyeceğimiz bu düşünce ile üniversite sonrası yaşamımızdaki azimli, disiplinli ve öz güvenli tutumumuzu sürdürebiliriz.”

 

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Taş’ta Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesinden mezun olan 411 mimar, mühendis ve şehir-bölge plancılarının sevincini paylaşmak,  fakültelerinin ülkeye kazandıracağı mezunlarını şerefle uğurlamak için bir arada olduklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ’da, salgın dolayısıyla uzun süre hasret kalınan mezuniyet töreninde kısa bir sürede olsa öğrencileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Başarının mimarları olan öğrencilerin, öğrenci olmanın gereklerini ve gerekliliklerini yerine getirerek  aldıkları eğitim ile donanımlı bir şekilde mezun olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Karadağ, “Bu ülkenin yarınları ve geleceği olan gençlerimiz Üniversitemizde mezun oluyorlar. Bundan sonraki yaşantılarında kendilerine bir hedef belirleyerek bir başarı hikâyesi yazmak için mücadele verecekler. Mezun olan gençlerimiz öncelikle kendilerine bir hedef ve ideal belirlemeli ve belirledikleri hedefe ulaşmak için çaba ve gayret göstermeli. Gösterilecek çaba ve gayretin sonunda başarı kendiliğinden gelecek ve istenilen hedeflere ulaşılacaktır. Yapacağınız her işte kendinize güvenin ve kendinizle barışık olun. Benmerkezci olmayıp vatana hizmet etme ve değer katma odaklı bir düşünce ile meslekte en iyi olmaya ve sürekli kendinizi geliştirmeye gayret edin. Sizlerin meslek hayatınızdaki başarıları bizler için iftihar kaynağıdır. Bu duygularla başarının arkasındaki gizli kahramanlar olan öğrenci ailelerini ve öğrencileri geleceğe hazırlayan akademisyenlerimizi emek ve çabalarından dolayı tebrik ediyorum.  Mezun olan tüm öğrencilerimizin yolu ve bahtı açık olsun.” diye konuştu.

Tören, dereceye giren öğrencilere diplomalarının verilmesi ve kep atma ile sona erdi. Haber MERKEZİ

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.