Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Üniversite Ortak Dersler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Güzel Mumyakmaz “Mustafa Kemal Atatürk’ün Lider Kişiliği” başlıklı bir sunum yaptı.
“ATATÜRK, MİLLETİNE AKIL VE BİLİMİ MİRAS BIRAKTI”
Doç. Dr. Mumyakmaz, sunumunda Atatürk’ün liderliğini şekillendiren eğitim altyapısı, düşünsel çevresi ve karakter yapısına ışık tuttu. Atatürk’ün askeri dehası, ileri görüşlülüğü, bilime ve akla olan bağlılığı ile modern Türkiye’nin temelini atan vizyonu ele alındı.
Konuşmasında Atatürk’ün yalnızca bir komutan değil, aynı zamanda güçlü bir fikir ve eylem insanı olduğunu vurgulayan Mumyakmaz şu değerlendirmelerde bulundu:“Mustafa Kemal Atatürk, milletine akıl ve bilimi miras bırakan, çağdaşlaşma hedefini bir yaşam mücadelesinin gereği olarak gören bir liderdi. Yıkılmış bir devletten modern bir Cumhuriyeti inşa etti. Eğitime, bilime ve ilerlemeye duyduğu inançla toplumsal dönüşümün yalnızca silahla değil, fikirle mümkün olduğunu gösterdi. Bugün modern Türkiye’nin kurucusuna minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”
Program, Öğr. Gör. Dr. Özge Tecimer ve Müzik ve Sanat Öğrenci Topluluğu tarafından Atatürk’ün sevdiği eserlerin seslendirildiği müzik dinletisiyle sona erdi./Haber Merkezi



