""

Bozok Üniversitesinden Konuklar Kasabasına Zenginleştirilmiş Kütüphane « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 05:09

Bozok Üniversitesinden Konuklar Kasabasına Zenginleştirilmiş Kütüphane

Bozok Üniversitesi tarafından, Çayıralan İlçesi Konuklar Kasabası İlk ve Ortaokulu’na Zenginleştirilmiş Z Kütüphane kuruldu.

Bozok Üniversitesinden Konuklar  Kasabasına Zenginleştirilmiş Kütüphane
Son Güncelleme :

17 Ekim 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi’nin desteği, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, Dil ve Tarih Topluluğu’nun kitap katkısı ile estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine imkan veren sosyal etkinlik alanı olarak bilinen ‘Zenginleştirilmiş Z Kütüphane’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.
‘Zenginleştirilmiş Z Kütüphane’nin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Konuklar Belediye Başkanı Muammer Çetin, Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Kahraman Çınar, Bozok Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İzzet Ünlü, Bozok Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Elvan Temoçin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Batur, Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Kütüphanenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Bozok Üniversitesi’nin organizasyonuyla 25. zenginleştirilmiş kütüphane açıldığını söyledi. Bu zamana kadar okumaktan hiçbir zarar görmediğini belirten Prof. Dr. Aybar, “Kütüphanemiz kasabamızdaki okulumuza hayırlı olsun. Eğitim evde anne ve babadan başlıyor. Okumayı ve kitap sevgisini aşılayabilirsek, bizim çocuklarımız da her şeyi okuyarak öğrenirlerse eğitim-öğretim meselesini bence başarmış oluruz. Okullarımızda zaten her şeyi öğrenmemiz mümkün değil. Onun için okumak ve kütüphane en önemli şeylerdir.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Batur ise Çayıralan’da 5. zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışının yapıldığını vurgulayarak, yılsonuna kadar Z Kütüphanesi bulunmayan hiçbir okulun kalmayacağını ifade etti.Konuşmaların ardından her düzeyde kitabın olduğu teknolojik materyaller ile zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışı yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.