""

Bozok Üniversitesinden “Zihin Haritaları” eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 17:50

Bozok Üniversitesinden “Zihin Haritaları” eğitimi

Bozok Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından “Zihin Haritaları ve Kullanım Tekniklerine Giriş” eğitimi düzenlendi.

Bozok Üniversitesinden  “Zihin Haritaları” eğitimi
Son Güncelleme :

23 Kasım 2017 - 7:02

Bozok Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından “Zihin Haritaları ve Kullanım Tekniklerine Giriş” eğitimi düzenlendi.
Zihin Haritaları üzerine Yozgat’ta ilk kez düzenlenen eğitim Ege Üniversitesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Hilmi Türkyılmaz, Yerköy Nurdoğdu Ortaokulu Müdürü Halit Arapoğlu ve Genç Girişimciler Kulübü Akademik Danışmanı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından verildi.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Zihin Haritaları” konusunun önemine değinerek, uzun süredir üzerinde çalışmalar yapılan ve yaygınlaşan bir konu olmasına karşın için halen yeni sayılabilecek bir alan olduğunu belirtti. Yeniliklere en açık kurumların üniversiteler olması gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, gerçekleştirilen bu etkinliğin Yozgat ve Üniversite için ilk niteliği taşıdığını ifade etti.
İki gün süren eğitimin ilk gününde katılımcılara, Dr. Hilmi Türkyılmaz tarafından Zihin Haritasının Tarihsel Arka Planı, Zihin Haritalama ve Zihin haritası hazırlama yöntemleri ile ilgili temel kavramlar anlatıldı.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata modelleme yaklaşımlarından, beynin ve sinir sistemlerinin çalışma prensiplerinde esinlenilerek yapılan hesaplamalı çalışmalardan kısa bilgiler aktardı.
Yerköy Nurdoğdu Ortaokulu Müdürü Halit Arapoğlu’da zihin haritası hazırlama ile ilgili deneyimlerinden bilgiler aktardı. Daha sonar uygulamalı çalışmalar yaptırıldı.
Eğitimin ilk günü başlanılan zihin haritası hazırlama etkinliklerine ikinci gün de devam edildi.
Yapılan atölye çalışmalarından hareketle, bilgisayar ortamında web araçları kullanımına dönük uygulamalara yer verildi.
Katılımcılardan gruplara ayrılarak edindikleri bilgileri uygulamaları istendi.
Tüm guruplar kendi belirledikleri konular üzerinden eğitmenlerin yönlendirmeleri ile Web 2.0 araçları üzerinden Dijital Zihin Haritası hazırlama denemeleri yaptı.
Eğitimin sonunda çalışmalarını katılımcılara sundular ve birlikte tartışma imkanı buldular.
Eğitimden yararlanan; üniversite öğrencileri, öğretim elemanları, Yozgat’ta görev yapan öğretmen ile farklı sektör ve eğitim düzeylerinden 27 kişiye katılım belgesi düzenlendi.
Eğitimin sonunda katkı veren eğitmenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.