""

Bozok’ta “Rahmet” isimli program beğenildi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:12

Bozok’ta “Rahmet” isimli program beğenildi

Bozok Üniversitesi Medeniyet ve Kültür Topluluğu tarafından Hz. Peygamberimizin hayatından kesitlerin sunulduğu “Rahmet” isimli program büyük beğeni topladı.

Bozok’ta “Rahmet” isimli program beğenildi
Son Güncelleme :

05 Aralık 2017 - 7:00

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program Topluluk Başkanı Oruçhan Temel’in konuşmasıyla başladı.
Temel, “Arkadaşlarımızın medeniyet ve kültür değerlerimizle buluşmasına vesile olmayı önemsiyoruz. Bu açıdan medeniyetimizin en mühim kıymeti olan Peygamber Efendimizi, kâinatı teşriflerinin yıl dönümünde anmak ve bize getirdiği mesajları arkadaşlarımızla paylaşalım istedik. Programın gerçekleşmesinde katkısı olan başta Sayın Rektörümüz olmak üzere tüm üniversite yönetimine, Dolunayda Akşam Tiyatro Ekibine, sivil toplum kuruluşlarımıza, katılımcılara ve topluluk üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”dedi.
Medeniyet ve Kültür Topluluğu akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Recep Temel ise, gençlerin üniversite hayatında mesleki gelişimleri kadar sosyal gelişimlerinin de önemli olduğunu söyledi. Temel, “Üniversitemizde toplulukların, öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlayan çalışmalar yapması ve bunlara öğrencilerin katılımı sağlanmalıdır. Diğer taraftan Hazreti Peygamberimizle ilgili böyle bir program son derece anlamlıdır. Zira her Müslümanın hayatında örnek alması gereken şahsiyet Hazreti Peygamberimizdir. Bu tarz programlar kadar özellikle gençlerimizin Hazreti Peygamberimizi daha yakından tanımaları ve mesajlarını uygulayabilmeleri için O’nun hayatını en az birkaç farklı kaynaktan okumaları gerekir.”diye konuştu.
Daha sonra sahne alan Dolunayda Akşam Tiyatro Ekibi Hazreti Peygamberimizin hayatından değişik kesitleri, sema gösterisi, ilahiler, ses ve ışık teknikleri eşliğinde izleyicilere sundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.