Bozok Üniversitesi Yönetimin Gözden Geçirmesi (YGG) toplantısı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ Başkanlığında yapıldı.
“TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi Sistemi” kapsamında gerçekleştirilen Yönetimi Gözden Geçirme toplantısında, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu, akademik ve idari birimlerin kalite yönetim sistemi süreçleri ele alındı.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, fakülte dekanları, Yüksekokul ve MYO Müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari personel katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Üniversite Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Şenol Akın, iç tetkik ve YGG toplantı sonuçlarına göre birim bazında artılar ve eksikliklerin tespiti ve nasıl bir yol haritası oluşturulması gerektiği noktasında toplantının önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.
Üniversite Akreditasyon ve Kalite Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Fatih Kanoğlu, akademik, idari ve öğrenci memnuniyet anketleri ile birim bazlı Yönetimin Gözden Geçirme toplantıları sonrası elde edilen bulgulara ilişkin sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ toplantıda yaptığı konuşmada kalite süreçlerinin doğru yönetilmesinde bütün birimlerimizin üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Yönetimin Gözden Geçirmesi ile ilgili 2020-2021 verileri önümüze serilmiş oldu. Bu toplantıda biz neredeyiz, hangi aşamadayız, zayıf ve güçlü yönlerimiz, kalite süreçlerinde eksik yönlerimizi daha nasıl iyileştirebiliriz, konularında tüm yılı kapsayan bir yılsonu karnesi ortaya çıkacak. Bu veriler gösteriyor ki bir önceki yıla kıyasla iyileşmelerin artarak devam etmesi bizleri mutlu ediyor. Baktığımızda ortalamanın üzerinde olan fakülte meslek yüksekokulu ve birimlerimiz var. Bu anlamda emeklerinden dolayı yönetici arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Başta yöneticiler olarak bu süreçleri hangi zeminde, hangi düzeyde, nasıl yönettiğinizi artılarımızın ve eksilerimizin neler olduğunu zayıf ve güçlü yönlerimizin neler olduğunu üç aşağı beş yukarı gösteriyor. Bu verilerin bazında olumlu yönde ilerleme kaydeden birimlerimizde görülen ortak nokta, yöneticilerin aidiyet duygusunu içselleştirmiş olmalarıdır. İyileşme ya da kalite süreçlerinde sürekliliği amaç edinmek kazanımları da beraberinde getiriyor. Standartların altında ya da olması gereken düzeyi yakalayamamak ise bir yönetim zafiyetinin sorgulanması gerekliliğini beraberinde getiriyor. Belki eğitim-öğretim süreçlerinde aksayan yönler, akademyada yaşanan aksaklıklar, idari anlamda kalitenin aksaması gibi birçok etmen kalite süreçlerini yönetme ekseninde bulunduğunuz birimlerde zafiyete sebep olabiliyor. Benim naçizane tavsiyem birim yöneticilerinin sorumluğu olduğu birimlerde daha çok zaman geçirmeleri ve bu sorumluluk çerçevesinde hareket etmeleridir.”diye konuştu.
Yönetimin Gözden Geçirmesi (YGG) toplantısı karşılıklı öneri talep ve isteklerin istişare edilmesinin ardından sona erdi. Yusuf BAĞCI


