""

‘Bu maç ücretsiz olsun’ « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 03:44

‘Bu maç ücretsiz olsun’

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta mücadele eden temsilcimiz Yozgatspor, hafta sonu yapacağı derbi maçın hazırlıklarını tam kadro sürdürüyor.

‘Bu maç ücretsiz olsun’
Son Güncelleme :

02 Kasım 2017 - 7:00

Yozgatspor ve Nevşehirspor cephelerinde şuana kadar yaşanan gelişmeleri, her iki takım hakkındaki bilgileri ve takımların idari yönetimlerinin bu maça nasıl baktıklarını takip eden Gazetemiz Spor Yazarı Ahmet Karadavut, ulaştığı tüm bilgileri sizler için yazdı.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta haftanın en önemli maçı hiç kuşkusuz Yozgatspor ile Nevşehirspor arasındaki karşılaşmadır.

Gruptaki takımlar önce kendi maçlarını takip ederken, bir taraftan da Yozgatspor ile Nevşehirspor arasındaki derbi niteliği taşıyan bu maçın sonucunu merak edeceklerdir.

Bu maç spor kamuoyu açısından erken derbi niteliği taşımaktadır.   Her iki takım öncelikle sahadan 3 puanla ayrılmanın hesabını yapmaktadır.

Ancak deplasman takımlarının birinci önceliği her zaman ev sahibi takımı üstüne çekip, yakaladığı kontra ataklarla gol bulup, sonuca gitmektir.

Konuk takım bir başka öncelik olarak Yozgatspor karşısında temkinli olmayı ve gol yememeyi hedeflemektedir. Yapılan tüm antrenmanlarda ağırlıklı olarak bu taktik üzerine devam etmektedir. Nevşehirspor hedefi biraz önce söylediğim gibi her ne kadar galip gelmekse de, Yozgat’tan alacağı 1 puan dahi altın değerinde olacaktır.

Nevşehirspor ile ilgili vereceğim en son bilgi şöyle; Yozgat’a güçlü taraftar desteği ile gelecektir. 500 kişilik bir taraftar grubu ile Yozgat’a gelmeyi planlayan konuk takım yönetimi taraftar desteğinin bu maçta çok önemli bir faktör olduğunu bilerek, bu yolu seçmiştir.

Yönetim tarafından ve şehir esnafından temin edilen kaynakla 10 tane büyük otobüs ya da 20 tane küçük otobüslerle konuk takım taraftarı hafta sonu Yozgat’ta olacaklar.

Peki, bu konuda Yozgatspor cephesinde neler yaşanıyor birazda bunu konuşalım. Bir süreden beri yönetim ile taraftar arasındaki sudan sebep bir şeyler yüzünden yaşanan gerginlik halen devam ediyor.

Yönetim kararlı bu maçı ve bundan sonraki bütün maçları taraftara ücretli izlettirmeye. Öncelikle yönetimle aynı düşünmediğimi peşinen söyleyeyim. Niyetim yönetimi suçlu gibi göstermek değil ama taraftarından vefalı, cefakâr olduğunu unutmamak gerekiyor. Şimdi bütün bu sorunları ortadan kaldırmak adına küçük bir kıvılcımı ateşlemek istiyorum. Bu haftaki maçın önemine binaen yönetime bir teklifim olacak. Alınan karara saygı duyarak, diyorum ki; “Hiç olmazsa Nevşehirspor maçını ücretsiz olsun…”  Olsun ki, konuk takımın güçlü taraftar kitlesi karşısında Yozgatspor deplasman takımı gibi bir görüntü vermesin.

Yönetimin bu şekilde alacağı bir karar aynı zamanda şuana kadar yaşanan gerginliği ve tatsızlığı ortadan kaldıracak ve bundan sonraki haftalar içinde birlik ve beraberliğin ve meydana gelecek başarının fitilini ateşleyecektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.