""

BÜ Vakfı dayanışma yemeğinde bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 13:30

BÜ Vakfı dayanışma yemeğinde bir araya geldi

Yaklaşık 23 yıl önce Bozok Üniversitesi’nin gelişmesi amacıyla kurulan ve 2015 yılında Üniversite Rektörlüğü bünyesine katılan “Bozok Üniversitesi Vakfı 1. Dayanışma Yemeği” düzenlendi.

BÜ Vakfı dayanışma  yemeğinde bir araya geldi
Son Güncelleme :

27 Kasım 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi Vakfı 1. Dayanışma Yemeği, Galata Çamlık Otel ev sahipliğinde gerçekleşti.
Yemeğe Rektör ve Bozok Üniversitesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, Senato Üyeleri, öğretim elemanları, vakıf yönetim kurulu, işadamları ve sivil toplum kuruluş başkanları katıldı.
Yemek öncesi Bozok Üniversitesi Vakfı’nın tanıtım videosu gösterildi. Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Salih Altun, Bozok Üniversitesi Vakfı’nın bir amaç için kurulduğunu hatırlattı.
Üniversitenin gelişmesinde ve pek çok alanda Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden olması bakamından faydalı işler yapmasına katkı sağlayacak vakfın desteklenmesi gerektiğini ifade eden Vali Yardımcısı Altun, şöyle konuştu: “Birçok vakıf, üniversite kuruyor, yönetiyor. Bu anlamda Bozok Üniversitesi Vakfı’nın daha etkili çalışmalar yapacağına inanıyorum. Yozgat Valiliği olarak da vakfın arkasında ve yanındayız. Ümit ediyoruz ki bu bir kartopu gibi büyür ve daha büyük işlere imza atar.”
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasında, vakıf tarihinin 1994 yılına kadar uzandığını hatırlattı. 2015 yılının Kasım ayında Bozok Üniversitesi’ne devredilen vakfın öğrencilere burs sağlanması amacıyla bir araya geldiklerini hatırlatarak “Vakfımız olması gereken durumda değil. İstiyorum ki üniversitemizi ilk 500’den tercih eden öğrenciye tüm öğrenim hayatı boyunca burs verelim. Ve yine öğrencilerimizden üç buçuk ve üstü not ortalaması olanları bursla ödüllendirelim. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizi destekleyecek bir vakıf imkânına sahip olalım. Ve inanıyorum ki vakfımız bu anlamda gerekli düzeye ulaşacaktır. Bu akşam ilk buluşmamız oldu. İnşallah bu toplantılardan Ankara ve İstanbul’daki Yozgatlılarla da yapacağız.”
Konuşmaların ardından söz alan Yozgatlı işadamı Mustafa Koç, 10 öğrencinin burs ihtiyacını karşılama sözü verdi. Daha sonra söz alan YOSİAD Başkanı Erdal Öztürk, İstanbul’da 55 öğrenciye burs verdiklerini ve Bozok Üniversitesi Vakfı’ndan ilk defa haberdar olduklarını belirterek, gereken desteği sağlayacaklarını söyledi.
Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik de iki öğrenciye burs vereceğini açıkladı. Program vakfın emektar başkanlarından Mehmet Yancıoğlu’nun Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey’e çavdar sapından yaptığı Türk bayrağını hediye etmesiyle sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.