""

Bu Yatırımlar 2022’de Biter Mİ? « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:03

Bu Yatırımlar 2022’de Biter Mİ?

Bu Yatırımlar 2022’de Biter Mİ?
Son Güncelleme :

19 Ocak 2022 - 18:14

Türkiye’de 2023 yılının seçim yılı olacağını düşünen vatandaş, hal böyle olunca memlekette yapılan ancak tamamlanamayan yatırımları kendi arasında konuşmayı haklı olarak alışkanlık haline getiriyor.

Yozgat bu konuda merkezi hükümetin çoğunlukla ihmal ettiği illerin başında geldiği tamamlanamayan yatırımlardan görülmektedir.

Yozgat halkı bu konuda haksız da sayılmaz. Çünkü Yozgat göç veren iller arasında halen ön sıralardadır. Bunun en önemli sebebi, istihdam alanlarının yetersizliğidir. Bu sebeple işsizlik konusu kentin en önemli sorunlarından birisidir.

Tamamlanamayan yatırımlara baktığımızda Yüksek Hızlı Trenin akıbeti akıllara gelmektedir. 2009 yılında temeli atılmasına karşın aradan geçen 13 yıl içinde Başbakan dahil Ulaştırma ve Alt Yapıdan sorumlu Bakanların onlarca kez yapmış olduğu açıklamalarda verilen sözlerin hiçbirisi tutulmadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay en son açıklamasında 2021 yılının Eylül ayında Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlayacağını söylemesinin üzerinden aylar geçti, söz konusu Tren seferleri başlamış değil.

Hal böyle olunca vatandaş, bu yatırımlar 2022 yılında biter mi? Diye sorar.

Mesela Büyük Cami çevresi düzenleme projesi. Dönemin Belediye Başkanı Kazım Arslan zamanında devreye konuldu. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan proje aradan geçen yıllar karşısında halen hizmete sunulamadı.

Sebep ne olursa olun Büyük Cami çevresinde bu şehrin ekonomisine önemli katkısı olan başta esnaflar olmak üzere Cami cemaati abdest ve tuvalet ihtiyaçlarında mağduriyet yaşıyor.

Hal böyle olunca vatandaş, bu yatırımlar 2022 yılında biter mi? Diye sorar.

Bir başka proje yeni Valilik binası karşısındaki yıkılan Menekşe evlerinin yerine yapılması planlanan Millet Bahçesi ve Ofis üstüne yapılacak olan Toplu Konut alanları projesidir.

Havaalanı projesi ve aynı bölgede yapımı devam eden hayvan hastanesi ve hayvan pazarı projeleri ile ilgili de vatandaşın kafasında soru işaretleri varlığını sürdürmektedir.

Dolayısı ile konuyu toparlayacak olursak Et-Süt Kurumu bünyesinde yaklaşık 10 yıl önce kurulması planlanan Süt ünite tesislerinin bu kadar zaman sonra tamamlandığını kısa bir süre önce yapılan açıklamalardan öğrendik.

Bu arada Yerel yönetimlerin yatırımlarına baktığımızda da durumun çok farklı olmadığı görülmektedir. Yerel seçimler öncesi vatandaş kendisine söz verilen, vaatlerde bulunulan projelerinde hayata geçmesini halen beklemektedir.

Hal böyle olunca vatandaş haklı olarak, kendi arasında yaptığı sohbetler de sözünü ettiğimiz yatırımların 2022 yılında tamamlanacak mı? Diye sormakta haksız olmadıklarını düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.