""

BÜ’de Atatürk’ü anma programı düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:45

BÜ’de Atatürk’ü anma programı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında Bozok üniversitesinde düzenlenen törenle anıldı.

BÜ’de Atatürk’ü anma programı düzenlendi
Son Güncelleme :

11 Kasım 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı ve Paneli’ne, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Fakülte Dekanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire başkanları ile üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programında açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Mumyakmaz, bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yılında saygı ile andıklarını belirterek, “Cumhuriyetin ilanının 94. yılını idrak ederken ülkemizin içinde bulunduğu siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel şartların Atatürk’ün kimlik ve kişiliğini, Cumhuriyetin kuruluşunu ve Yakın Dönem Türkiye Tarihini, tarihi hakikatler, belgeye dayalı olarak, döneminde anlamak ve anlatmanın, değerleri yıpratmadan haklarını teslim ederek ama akademik gençliğe sadık kalarak çalışmanın tarihçinin bilimsel bir zorunluluğu olmanın ötesinde anlam ve önemi daha da artırmıştır.” dedi. Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün sadece Atatürk’ü anma günü değil, 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlama günüdür. O, mensubu bulunduğu milleti için silah arkadaşlarıyla birlikte canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi, Her türlü zorluğa katlanarak kendini milletine ve milletin bağımsızlığına adadı. Mustafa Kemal, ideallerinin peşinden koşan bir liderdi. Onun idealizmi, yüksek vasıf ve özelliklerine inandığı milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkından geliyordu.
En büyük ideallerinden biri de milli birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı. Onun gösterdiği hedefler doğrultusunda, tüm iç ve dış düşmanlara karşı birlik ve beraberlik içinde güçlü bir şekilde varlığımızı sürdürmek, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar korumak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Bu sorumluluğu özellikle son günlerde ülkemizi bölmek için içeride ve dışarıda her türlü oyunun planlandığı bu dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi teslim ettiği Türk Gençliği’nin hala taşımakta olduğunu büyük bir sevinçle ifade etmekten de mutluluk duymaktayız.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79.yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum” Açılış konuşmalarının ardından devam eden panelde Doç. Dr. İbrahim Erdal “Atatürk’ün Dış Politikası”, Yrd. Doç. Dr. İsmigül Çetin “Atatürk’ün Liderlik Özelikleri”, Yrd. Doç. Dr. Onur Çelebi “Atatürk’ün Düşünce Yapısını Etkileyen Olaylar ve Düşünceler” konularında dinleyicilere bilgiler verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.