""

BÜ’de öğretmenler günü kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:46

BÜ’de öğretmenler günü kutlandı

Yozgat Bozok Üniversitesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi ortaklığında kutlama programı düzenlendi.

BÜ’de öğretmenler günü kutlandı
Son Güncelleme :

27 Kasım 2017 - 7:00

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programına; Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Yozgat Vali Yardımcıları Şükrü Çakır ve Salih Altun, Baro Başkanı Av. Mehmet Şimşek, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Akyüz, fakülte dekanları, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tayyip Duman yaptı. Prof. Dr. Duman konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin toplum için önemine vurgu yaparak öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Tayyip Duman konuşmasının devamında yarının öğretmenleri olacak öğrencilerine seslenerek şunları söyledi: “Sevgili öğrenciler, sizler en büyük sorumluluk isteyen, geleceğimiz olan çocuklarımızın emanet edildiği kutsal insanlığın en eski bir mesleğini seçtiniz. Hepinizi büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Her bir öğrenciyi ayrı bir birey ve değer olarak görün lütfen. Siz onları sevin ve özgüven verin. Onları düşünen, eleştiren, sorgulayan, aklını bu ülkeye hainlik yapmak üzere kullananlara aklını kiraya vermeyen, okuyan ve sürekli kendini geliştiren gençlerimizi ve çocuklarımızı yetiştirmeye özen gösterin.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasının başında “Vatanın dört bir yanında fedakârca görev yaparak geleceğimizin emanetçileri olan çocuklarımızı yetiştirmek suretiyle; Türkiye’nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibi olan öğretmenlerimize minnet ve şükran borçluyuz.” dedi.
Rektör, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü hatırlatarak; ancak acı bir şey var ki ben yetmişli yılları hatırlayan ve yaşayan biri olarak görüyorum ki nesillerimizi kaybediyoruz. Bunu anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Bunu izah etmek mümkün gözükmüyor benim anlayışımda. Cumhuriyetimizin kurucusu böyle söylerken, biz her 5 yılda, her 10 yılda bir bu ülkenin zeki, çalışkan, genç evlatlarını kaybediyoruz. O zaman bir şeyleri sorgulamamız gerektiğine inanıyorum. Tarihimize ve kültürümüze baktığımızda ben bir muallim, bir öğretmen olarak gönderildim diye ifade eden bir peygamberin inananlarıyız.
Kendisini başöğretmen olarak nitelendirdiğimiz Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün inşa ettiği devletin içinde yaşayan bir milletiz. Ve kültürümüzde bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum sözünü her zaman hatırlayan, aklımıza geldiğinde de sık sık söyleyen bir milletiz; ama şunu da ifade etmem gerekiyor ki, sahip olduğumuz bu değerlerle yaşadıklarımız arasındaki orantı birbirine ters düşüyor ki bunu sorgulamamız gerektiğine inanıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize verdiğimiz değeri sorgulamamız gerekiyor. Gerçekten değer veriyor muyuz? Önemli günlerde hep methiyeler düzeriz ve herşey güllük gülistanlık gözükür; ama bir gerçeği söyleyelim öğretmenlik mesleği açısından, ülkenin geleceğine insan yetiştiren kurum açısından, güllük gülistanlık olmayan şeyler varsa ki vardır, bunun değerlendirilmesi gerekir bunun düşünülmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.
Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete göç eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ederek, görevi başındaki öğretmenlerimize üstün başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutladı.
Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan dünya hayatının uzun bir yolculuk olduğunu söyleyerek öğretmenlerin bu yolculuğu kolay, anlamlı ve aziz kıldığını belirtti. İnsanoğlunun doğumdan ölüme kadar pek çok öğreticiden istifade edildiğini belirten Arslan, hayatında iz bırakan öğretmenleri tek tek yâd ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Protokol konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından öğretmen konulu oratoryo gösterisi sergilendi. Ayrıca Eğitim Fakültesi tarafından öğretmen temalı yapılan kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.
Programda Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Akyüz tarafından verilen “Çanakkale Savaşları ve Eğitimcilerimizin Çıkarması Gereken Dersler” konulu konferans büyük beğeni aldı. Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Akyüz’e günün anısına plaket takdim etti.
Etkinlik, Yozgat Belediyesi Sürmeli Türk Müziği Topluluğunun konseri ile sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.