""

BÜ’den “Yükseköğretimde kalite süreçleri” toplantısı « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 14:57

BÜ’den “Yükseköğretimde kalite süreçleri” toplantısı

Bozok Üniversitesi tarafından “Yükseköğretimde Kalite Süreçleri” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BÜ’den “Yükseköğretimde  kalite süreçleri” toplantısı
Son Güncelleme :

04 Ocak 2018 - 7:00

Bozok Üniversitesi, ğitim-öğretim, araştırma-geliştirme-toplumsal katkı, yönetim ve karar alma süreçlerinde Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun belirlediği kriterlere göre hazırlanan Kurum İç Değerlendirme Raporları, Kalite Güvence Sistemi, Dış Değerlendirme ve diğer süreçlerle ilgili bilgilendirme toplantısının ilki akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın başkanlığında Mühendislik-Mimarlık Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Şenol Akın, toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “ “Yükseköğretim Kalite Kurulu her yıl yükseköğretim kurumlarından belirlemiş olduğu kriterlere istinaden kurumların kendilerini değerlendirdiği Kurum İç Değerlendirme Raporlarını hazırlamalarını ve Yükseköğretim Kalite Kurulu’na sunmalarını yönetmelik gereği talep etmektedir. Bu iç değerlendirme raporları dikkate alınarak yükseköğretim kurumları 5 yılda en az bir kez Kalite Kurulu tarafından oluşturulan dış değerlendiricilerle kurumsal dış değerlendirmeye tabi olmak zorundadırlar. Bu kapsamda, Üniversitemizde oluşturulan Kalite Komisyonu tarafından her yıl hazırlanan kurum iç değerlendirme raporu Yükseköğretim Kalite Kurulu’na sunulmaktadır. Bugün burada yükseköğretimde kalite süreçleri ve süreçler hakkında tüm çalışanlarımız ile öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla bir araya geldik. Bir ay süreyle her gün üniversitemizin farklı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarındaki iç paydaşlarımız olan çalışanlarımız ve öğrencilerimiz ile bu bilgilendirme toplantıları gerçekleştirerek, hep birlikte üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme-toplumsal katkı, yönetim ve karar alma süreçlerinde var olan kalitesini daha da yukarılara çıkaracağız.” Prof. Dr. Akın, Yükseköğretim Kalite Kurulu, Yükseköğretim Kalite Kurulunun görevleri, kurumların Kalite Komisyonunun oluşturulması, görev ve sorumlulukları, yükseköğretim kurumlarında kalite güvence sistemi, dış değerlendirme kuruluşları ve tanınma süreçleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.