""

“Buğdayla koyun, gerisi oyun” « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:14

“Buğdayla koyun, gerisi oyun”

Vatan Partisi Yozgat İl Başkanı Orhan Nuri Korkmaz ile Vatan Partisi ve Yozgat tarımı üzerine konuştuk. Başkan Korkmaz, partisinin teşkilatlanma sürecinden Yozgat siyasetine, ilin ekonomik sorunlarından tarımsal sorunlarına kadar bir çok sorumuzu cevapladı.

“Buğdayla koyun, gerisi oyun”
Son Güncelleme :

26 Ocak 2022 - 18:27

Vatan Partisi Yozgat İl Başkanı Orhan Nuri Korkmaz ile Vatan Partisi ve Yozgat tarımı üzerine konuştuk. Başkan Korkmaz, partisinin teşkilatlanma sürecinden Yozgat siyasetine, ilin ekonomik sorunlarından tarımsal sorunlarına kadar bir çok sorumuzu cevapladı.

ORHAN BEY, PARTİNİZİ TARİF EDER MİSİNİZ?
Vatan Partisi Atatürk milliyetçisi halkçı, devrimci bir partidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yarım kalan devrimlerini tamamlamak arzusunda olan bir partidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 okunu siyaseten yerine getirmek için kafa yoran bir partiyiz. Bugün de ABD’ye karşı ülke savunması ve üretimi için kafa yoran tek partiyiz. Vatan Partisi’nin derdi vatandır, Türk milletidir. Karma ekonomiyi savunuruz. Hem kamu hem özel sektörün birlikte üretimini hedefleriz. Kıt kaynaklarımızı iyi bir planlama ile ithal ettiklerimiz üretip el âleme ihtiyaç duymadan yaşamak isteriz. Devlet, millet, vatan, ordu, demokrasi Vatan Partisi’nin kırmızıçizgisidir. “Devlet malı deniz yemeyen domuz” zihniyetini Vatan Partisi reddeder. Vatan Partisi’nin siyaset tarifi; “Kamuya, çevreye, insana zarar vermeden insan ihtiyaçlarını temin etmek”tir.
ZAHİRECİ, OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ, BU YIL İLİMİZDE TAHIL VE BAKLİYAT DURUMU NE OLUR?
İlimiz tarım ve hayvancılıkla anılır. “Buğdayla koyun gerisi oyun” diyen bir ekonomimiz, tarım kültürümüz var. 750 bin hektar tarım arazimiz vardır. Arazinin büyük bölümüne buğday, arpa ekildi. Ama taban gübresiz ekildi. Çiftçimiz yaratana sığınıp tahıl ekimlerini yaptı. Eylül, ekim, kasım, aralık aylarında tahılın çimlenmesi için yeterli yağış oldu. Hele son bir haftadır yağan yağmur ve kar tahılın gelişmesine çok faydalı olacaktır. Bol yağış, gübresiz ekilen tahıla çok fayda sağlayacaktır. Bakliyat özellikle nohut, yeşil mercimek ekimi Mart, Nisan’da yapılacaktır. Bakliyat ekiminin bol olacağını tahmin ediyorum. Özellikle yağışlar bakliyat ekimini teşvik edecektir. Yaradan’dan bol ürün talep ediyoruz.
İLİMİZDE HAYVANCILIKLA İLGİLİ PROJELERİNİZ VAR MI? BOL VE UCUZ ETİ NASIL TEMİN EDEBİLİRİZ?
Ülkemizde, ilimizde et pahalı. Bu da büyük bir sorun. İnsanlarımız et alamıyor.
İlimiz yayla şehridir. Özellikle küçükbaş hayvancılık yapmaya çok müsaittir. Meşelikleri hayvancılık yapanlara tahsis ederek yol, su ve çobanların SSK primlerinde de devletin yardımcı olması, yol göstermesi ve teşviklerle et kısa zamanda çoğalır, ucuzlar.
İLİMİZDE TARIMI GELİŞTİRMEK ADINA ÇALIŞMALARINIZ NELERDİR?
Geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi Yozgat ve Kayseri il örgütleri tarafından bölge çiftçimizin de katılımıyla Boğazlıyan’da ilk üretim devrimi kurultayımızı gerçekleştirdik. Bu kurultay şeker pancarı ve gayya kuyusu olmuş Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgiliydi. Önümüzdeki günlerde ilimizde de üretim kurultayları yapacağız. Tüm köy muhtarları, ziraat odaları ve üretimle ilgili tüm STK’larla koordine içinde olacağız. Göçen Yozgat’ta üretip göçmeyeceğiz. Vatan Partisi’nin hedefi ilimizden göçü durdurmak, üretmektir.
BUGÜN İTİBARİYLE TÜRKİYE VE YOZGAT’TA SİYASETİ NASIL DEĞERLEN- DİRİYORSUNUZ?
Bu gün ülkemiz çok sıkıntılı. Kıt kaynakları iyi kullanamıyor, üretip insan ihtiyaçlarını temin edemiyor. AKP’nin 20 yıllık iktidarı var ama artık ülkeyi yönetemiyor. HDPKK destekli millet ittifakı daha doğrusu ABD Baydın tayfasına bu ülke teslim edilemez. Kargaşa o zaman çıkar. Çözüm HDPKK harici ABD’ye karşı ülke savunması ve tükettiklerimizi üretmek hedefi olan milli birlik hükümetidir. Vatan Partisi ve Doğu Perinçek’siz olmaz. Önce vatanım, Türk milletim diyenlerin milli mutabakat hükümeti şarttır.
İLİMİZDE ÜRETİM DEVRİMİNDE HEDEFLERİNİZ NELERDİR?
Bu konuda hemşerimiz H. Aslan Nurdoğdu’nun ilimizde göçü nasıl bitiririz çalışması ilimizde yapacağımız üretim devrimi kurultayımıza rehber olacak bir çalışmadır. Merak eden okuyucular gazetenizin internet sayfasından temin edebilirler.
14 bin 123 km2 alanda, 750 bin hektar tarım arazimiz, 65 lt/sn. suyumuz var. Bununla birlikte bankalarda 1.7 milyar TL ve 4,6 milyar döviz tasarrufu var. Yani un var, yağ var, şeker var. Devlet destekli yatırımlar ve Yozgatlı iş adamlarının katkısıyla üretiriz. Göçü bitiririz.
ŞU AN İTİBARİYLE VATAN PARTİSİ’NİN YOZGAT’TA ÖRGÜTLENMESİ NE DURUMDADIR?
İl örgütümüz 7 aydır faaliyettedir. Partimiz ilke, kadro partisidir. Doğu Perinçek gibi bilge bir liderimiz vardır. Hedefi ülke savunması ve üretim olan milli yerli bir partiyiz. Konjonktür partileri gibi değiliz. Unun değil ünün, şerefin, namusun önde olduğu bir partiyiz. Şu gün iktidarının, muhalefetinin bu parti ne düşünüyor, ne yapıyor denilen öncü bir partiyiz. Bu partide Atatürkçü, milliyetçi, halkçı, devrimciyim diyenlere her zaman yer vardır. Önce ülkem Türk milletim diyenlerin partisidir. Şu an itibariyle Yerköy, Akdağmadeni örgütlerimiz hazır. Kısa zamanda açılışları yapılacak. Boğazlıyan, Sorgun, Çekerek ve Şefaatli ilçelerimiz de kısa zamanda açılacaktır. Yapılacak ilk seçimlerde Vatan Partisi Yozgat’ta büyük atılım yapacaktır. Yozgat seçmeninin 3’de 1’i “Ben eski partime oy vermeyeceğim” diyor. Bu gerçeklikle de Vatan Partisi Yozgat’ta başarılı olacaktır. İddialıyız.
İLİMİZDE TURİZM KONUSUNDA NELER YAPILABİLİR?
İlimizin tarihi coğrafyası iç turizme kazandırılabilir. Sarıkaya Roma Hamamı, Sorgun Kaplıcaları, ülkenin ilk milli parkı Çamlık Milli Parkımız, Kazanmaya Kanyonu iyi tanıtılırsa ilimiz turizmde başarılı olur. İlimiz, 6 ay koyun yoğurdu, 8 ay camız kaymağının bakkallarda satıldığı ve Türklerin Anadolu’da kurduğu tek şehirdir.
SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEYLER VAR MI?
Vatan Partisi yerlidir millidir yurtseverdir. Ülke için kafa yoran Doğu Perinçek gibi bir lidere sahiptir. 6 ok ilkeleri ve fedai ruhlu kadroları mevcuttur. Yukarda saydığım özellikleri olan eski partisine hiç bakmaksızın Vatan Partilidir. Yozgatlı hemşerilerimi Vatan Partisi’ne üye olmaya davet ediyorum. Yeniufuk Gazetesi’ne de teşekkür ediyorum. /
Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.