""

BULANIK SU MESELESİ « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:56

BULANIK SU MESELESİ

BULANIK SU MESELESİ
Son Güncelleme :

06 Aralık 2017 - 7:00

Merkezde yaşayan 85 bin 700 kişi 15 gün boyunca bulanık su kullanmaya adeta mahkûm edildi… Fısıltı gazetesinin haberine göre, kimi gün arıtma sistemi arızalandığı söylendi, kimi gün boruların içindeki paslanmadan kaynaklandığı öne sürüldü, kimi gün kanalizasyon dahi karıştığı iddia edildi…

Konu önemli olduğu için üzerinde durmak ihtiyacı duyuyorum. Garip olan şu ki, 15 gün boyunca bir kimse kamuoyunun karşısına çıkıp, vatandaşı bilgilendirme zahmetinde bulunmadı…

* * * *

En nihayetinde meseleye son noktayı yine Belediye Başkanı Kazım Bey koydu… Dedi ki; bu işte personelimizin ihmalliği söz konusudur, gereğini yaptık… Su İşletme Müdürünü görevden aldık. Teknik İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz’ü görevlendirdik, bir daha böyle sıkıntı söz konusu dahi olmayacak dedi.

Söze başlarken ifade ettiğim gibi evvelsi gün yapılan açıklama kim ne derse desin çok geçmiş kalınmış bir açıklama olarak kayıtlara geçmiştir.

* * * *

Çünkü bu hizmetler Belediyenin asli görevlerinin en başında gelmektedir. Bir Şehrin sağlıklı su kullanması, vatandaşın sağlıklı şekilde ulaşımının sağlanması ve şehrin temizliği olmazsa olmazların en başında gelir.

Neyse Sayın Arslan “Bulanık Su Meselesi” hakkında daha başka neler anlattı… Önce bu konuda yapılan açıklamaya bakalım sonra üzerine konuşalım:

* * * *

Çok ciddi bir kuraklık yaşıyoruz ve barajlarımız neredeyse bitme noktasında. Önemli bir katkı sağlayan Kirazlı göleti tamamen kurudu. Musabeyli barajında su seviyesi epeyce aşağıya düştüğü için barajın alt kısmından su alıyoruz. O noktada da orada çalışan idareci arkadaşlarımızın biraz da olayın ciddiyetine vakıf olmaması hasebiyle veyahutta gerekli hassasiyeti göstermemesi sebebiyle Musabeyli barajından alt seviyeden su alırken çamurlu su şebeke suyuna karıştı. Bu çamuru gidermek için de yine dikkatsizlik sonucu çökertme de kullanılan demir iyonunun biraz fazla kullanıldığı için sularımız da sarı renk oluştu. Çamur çöktürüldü ama bu seferde sulardaki sarı renk sıkıntı oldu. Bu konunun insan sağlığı yönünden zararı yok. Kısa sürede bu bulanıklığı ve sarılığı gidermek mümkün olmadığı için de son 4 gündür bütün depoları ve tesisatları boşaltmak için şehre su vermeyi kestik. Hatları, depoları tamamen boşalttık ve yıkadık. Geldiğimiz noktada bu kirlilik tamamen giderildi.

“Bundan sonra Yozgat bu tarzda bir su sıkıntı yaşamayacak” diyen Başkan Arslan, “Belediye Başkan Yardımcımız Serdar Açıkgöz’ü aynı zamanda Su İşleri Müdürü olarak görevlendirdik. Bu arada daha önce kestiğimiz Arapseyfi bölgesinden gelen suyumuzu tekrar şebekeye bağladık. İnşallah bundan sonra şehrimizde su sıkıntısı yaşanmayacak” şeklinde konuştu. Şebeke suyunda yaşanan problemle ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığına da dikkat çeken Kazım Arslan, “Bu sıkıntının yaşanmasında, ortaya çıkmasında ihmali olan arkadaşlar hakkında gerekli idari soruşturmalar yapılacak. Bundan sonra daha ciddi ve dikkatli çalışmalar yapılacak” dedi.

* * * *

Şimdi bu açıklamanın üzerine birkaç eklemede bulunmakta fayda olacak. Öncelikle yapılan açıklamaların bazı kısımları mantıklı. Fakat suya zaman konusunda aynı düşünmediğimi belirtmek isterim ki; olaya böyle yaklaşmak yerine vatandaşa en kaliteli suyu kullandırmak suretiyle gerektiğinde zaman dahi makul karşılanabilir.

Kaldı ki; şu gün daha kaliteli su kullanılmamasına rağmen en pahalı suyu kullandığımız herkesçe malum değil mi?

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.