""

Bulut’tan 15 Temmuz mesajı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:44

Bulut’tan 15 Temmuz mesajı

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında meslektaşlarını ve vatandaşları 15 Temmuz günü demokrası nöbetine davet etti.

Bulut’tan 15 Temmuz mesajı
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2017 - 7:00

SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, yayınladığı mesajında şunları kaydetti: “Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanın kazanılması için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da binlerce şehit verdik. Vatanımızı düşman işgalinden kurtardık. Yeni bir devlet kurduk. Halkın olan, Cumhuriyetle yönetilen, herkesin eşit olduğu, herkesin devlet hizmetlerinden eşit faydalandığı bir devlet kurduk. Acı tatlı günlerimiz olmuştu, sıkıntıları birlikte göğüslemiş, sevinçleri birlikte yaşamış, acıları birlikte paylaştık. Kültürel, siyasal ve etnik farklılıklarımız olabilirdi. Ama vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi, demokrasi, özgürlük, eşitlik ortak paydamızdı. Binlerce yıldır beraber yaşıyorduk, bundan sonra da beraber yaşayacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016´da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve millî iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulduğu ancak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır.”
Türk milletinin, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla çıktığını ifade eden Bulut, Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri anmanın, hatırlamanın ve hatırlanmalarını sağlamanın millî ve insani sorumluluk olduğu vurguladı.
Bulut, “Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz. Bu vatan hepimizin. Vatanımızı seviyorsak , milletimizi seviyorsak işimizi iyi yapacağız. Öğrenci isek öğrenciliğimizi, öğretmen isek öğretmenliğimizi, memur isek memurluğumuzu, esnaf isek esnaflığımızı, çiftçi isek çiftçiliğimizi iyi yapacağız. Vatanımıza, devletimize, demokrasimize her şart ve durumda sahip çıkacağız. Bu hain darbe teşebbüsü sadece devlete değil, bizim irademize de yapılmıştı. Bu darbe girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişimde aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Bu vesile ile tarihe şanlı bir direniş olarak geçen mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimizeallahdan şifa diliyorum.”diye ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.