Oda Başkanı Bulut, yaptığı açıklamada, Vergi mükelleflerinin defterlerini tutturmuş olduğu mali müşavirleri ile irtibata geçmeleri konusunda uyararak, işletmeye hangi defterin kaç sayfa tastik edileceğini mali müşavir yani muhasebecilerinin bildiğini bu konuda mutlaka mali müşavirlerle irtibata geçmeleri gerektiğini söyledi.
Bulut, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 221. Maddesi uyarınca Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi mükellefleri için tasdike tabi defterleri kullanacak olanları şöyle sıraladı: “ Öteden beri işe devam etmekte olanlar defterin kullanılacağı yıldan önce gelen son ayda; Hesap dönemleri Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilenler, defterin kullanılacağı hesap döneminden önce gelen son ayda; Yeniden işe başlayanlar, sınıf değiştirenler ve yeni bir mükellefiyete girenler işe başlama, sınıf değiştirme ve yeni mükellefiyete girme tarihinden önce; vergi muafiyeti kalkanlar, muaflıktan çıkma tarihinden başlayarak on gün içinde; Tasdike tabi defterlerin dolması dolayısıyla veya çeşitli sebeplerle yıl içinde yeni defter kullanmaya mecbur olanlar bunları kullanmaya başlamadan önce. Hesap dönemi takvim yılı olan mükelleflerin 2018 yılında kullanacakları defterleri 31.12.2017 tarihine kadar notere tasdik ettirmeleri gerekmektedir.”Bulut, “Kapanış onayı yapılacak olan Yevmiye defterinin kapanış tasdik süresi ise hesap dönemi takvim yılı olanlar için 30.06.2018 tarihine kadardır.
Yönetim Kurulu Karar Defteri(Limited şirketlerde Müdürler Kurulu Karar Defteri)nin kapanış tasdik süresi ise 31.01.2018 tarihine kadardır. E-Defter tutma zorunluluğu bulunan mükelleflerden; E-Defter uygulamasına 2017 Aralık ayı içerisinde başvuracak mükellefler 01.01.2018 tarihinden itibaren elektronik defter tutmaya başlamaları gerekmektedir. Dolayısıyla mükelleflerin en geç Aralık ayı içerisinde e-Defter uygulamasına başvurmaları ve 01.01.2018 tarihi itibariyle e-Deftere geçiş yapmaları zorunludur.”dedi.