""

Büyükaksu, Baro Başkanlığı için adaylığını açıkladı « Yeniufuk Gazetesi

5 Ekim 2024 - 10:29

Büyükaksu, Baro Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Yozgat Barosu Avukatı Bahar Büyükaksu, 12 Ekim 2024 tarihinde yapılacak Baro Başkanlığı seçimleri için adaylığını duyurmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Büyükaksu, Baro Başkanlığı için adaylığını açıkladı
Son Güncelleme :

04 Ekim 2024 - 16:17

Galata Çamlık Otelde düzenlenlediği toplantıda, mesleğin geleceği ve avukatların yaşadığı zorluklara dikkat çeken Büyükaksu, Yozgat Barosu’na ilk kadın baro başkan adayı olma kararı aldığını açıkladı.
Büyükaksu, toplantıda yaptığı konuşmasında, “Ben Yozgat ili Şefaatli İlçesi doğumlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve 15 yıldır Yozgat ilinde aktif olarak mesleğini yapan evli, iki çocuk annesi bir kadınım. Yozgat Barosu’nun 12 Ekim 2024’te yapılacak olağan genel kuruluna katılacağım,” dedi.
Mesleki sorunlara değinen Büyükaksu, avukatların mesleki onurlarının her geçen gün azaldığını ve toplum nezdinde itibarsızlaştığını belirterek, mahkemeler ve icra müdürlükleri tarafından avukatların adliye personeli olarak görüldüğünü ifade etti. Büyükaksu, bu durumun, devlet dairelerinde de benzer şekilde yaşandığını vurguladı. Yeni başlayan avukatların deneyimsizlikleri nedeniyle yaşadığı sorunlara çözüm arayışında olduğunu ifade eden Büyükaksu, baronun daha aktif ve sorumlu bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çekti.
Büyükaksu, “Aidiyetten uzak hareket eden, taşın altına elini sokmaya imtina eden bir baro istemiyorum. Eleştirmenin kolay olduğu bu günlerde, ben ‘ne yapabilirim’ sorusuna cevap bulmaya çalışarak, Yozgat Barosu’na ilk kadın baro başkan adayı olmaya karar verdim,” şeklinde konuştu.
GENÇ MESLEKTAŞLARINA MESAJ
Büyükaksu, genç meslektaşlarına hitaben, “Aldığım sorumluluğun bilincindeyim. Geçmişte sizlerin geçtiği yollardan geçtim. Yollar bazen karışır, bazen daralır, bazen karanlık olur fakat kararlılık, dürüstlük ve disiplin her zaman bu olumsuzlukların üstesinden gelir,” dedi. Ayrıca, genç avukatları sözde değil özde bir araya getirme hedefini de vurguladı.
Toplantının bir diğer amacının, kendini tanıtmak ve genç meslektaşların fikirlerini almak olduğunu belirten Büyükaksu, “Sizler bizim genç beyinlerimizsiniz. Nasıl bir baro istiyorsunuz?” sorusunu yöneltti.
Son olarak, katılımcılara teşekkür eden Büyükaksu, seçim sloganı olan “Nasıl bir baro istiyoruz?” ifadesini bir kez daha hatırlatarak, bu konuyu dinleyicilere bıraktı.
/Osman Tolga YILMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.