""

Çandırlılar sabah namazıyla birlikte çay ocağını mesken tutuyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 00:07

Çandırlılar sabah namazıyla birlikte çay ocağını mesken tutuyor

Yozgat’ın en uzak ilçelerinin başında gelen Çandır’da vatandaşlar sabah namazının ardından çay ocaklarının yolunu tutarak burada vakitlerini değerlendiriyor.

Çandırlılar sabah namazıyla  birlikte çay ocağını mesken tutuyor
Son Güncelleme :

21 Kasım 2017 - 7:00

Kozan özü havzasında kendiliğinden yetişen meşhur Gilaburu (girebolu) suyu ile tanınan ilçe; hem damak tadı hem de çay ocağı kültürüyle bir başka güzelliğe daha sahip bulunuyor. Adeta, bir içen “Bir daha getir usta… “diye yudumlayıveriyor.
Yaklaşık dört bin nüfuslu ilçede, beş adet çay ocağı ilçenin caddelerinde hizmet veriyor. Sabah namazıyla birlikte yakılan çay ocakları, müşterilerine ve müdavimlerine gece geç saatlere kadar hizmet veriyor. Yirmi yılı aşkındır ocak başında çay demleyip müşterilerine sunan çay ocağı esnafı Ali Kırık “Bizim ilçemizde başlıca içeceğimiz çaydır. Sabah namazıyla yaktığım ocaklar, gece geç saatlerde ancak söner. Bir kişi, günlük ortalama 15-20 bardak çay içer. Çay ocaklarımızda, oyun oynanmaz, kahvehane gibi değil, sadece sohbet ve muhabbet edilir, hal hatır sorulur.” diye konuştu.Paşa çayı deyin, ağa çayı deyin; açık olsun demli olsun deyin farketmez ama Çandırlılar çayı “beş çayı” ile sınırlandırmayıp gün boyu içiyorlar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.