""

ÇARE ÜRETMEK « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 08:58

ÇARE ÜRETMEK

ÇARE ÜRETMEK
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2017 - 7:00

Hayata bakarmısınız; herkes birbirine çatıyor, suçlu arıyor.

Ekonomik olarak hayata yetişemeyenler, canlarının acısını en yakınındakinden çıkarıyor.

Öfke patlamaları, gazetelerin üçüncü sayfalarını doldurdu da 5. 10. sayfalara taşıyor.

Televizyon haberlerinde şiddet görmekten insanların psikolojisi bozuldu.

Şehit haberleri derseniz, o zaten hayatın anlamının yitirilmesinin en önemli faktörü olurken, toplum olarak, bir olay karşısında tek yürek olmayı başaramıyoruz maalesef.

An itibariyle  öyle bir duruma geldik ki hep birbirimizi suçlamak ve eleştirmekten çare bulmaya vakit ayıramıyoruz. Bizim bu tavırlarımız düşmanlarımızın ekmeğine sadece yağ değil, bal da sürüyor.

Eskilerin bir lafı var çok hoşuma gider “geriye bakarak yürürsen taşa takılır düşersin.” Bırakalım artık “şu o ne yapmış, bu ne yapmış” davalarını.

Unutmayalım ki; Hesap günü kimse için ertelenmeyecek. Zaten günü gelince tüm suçlular cezasını çekecek.

 Suçluların cezalandırılması için şimdi bizim tek yürek olmamız gerekiyor. Bizler birlik içerisinde olmazsak bu ülkeye zarar verenler hiç bir zaman yargılanamayacak ve herkes yaptığıyla kalacak. 

Şimdi en ivedi sorunlara odaklanmalı ve bu konularda yapılabilecek olan şeyleri gündeme getirmeliyiz. Sivil toplum örgütleri çareler üretmek için eylem yapmalı ve hükümeti şekillendirme, uyarma ve haberdar etme çabasına girmeli… 

Savaş şeklinde değil, sadece sesini duyurma çabası gütmeli insanlar. Bunları söylerken, yaşadıklarımızı unutalım demiyorum. Unutmayalım ki ders alabilelim. Unutmayalım ki günü geldiğinde hesap sorabilelim. Unutmayalım ki, aynı hataları defalarca yapmayalım.

Biz öyle veya böyle bu ülkede acı tatlı yaşadık. Ama bizim yeni neslimiz biz birbirimize şimdi tutunmazsak, asla bu ülkenin tadını çıkaramayacak.

Bir “millet” olmayı başaramayacak. Bayrağımızın kutsallığından bihaber olacak. Bizim gibi titremeyecek içleri göklerde dalgalanan bayrağımızı her gördüğünde. Marşlarımız çalınırken ki coşkumuzu, heyecanımızı yaşayamayacaklar.

Haritamızı değiştirmelerine izin verirsek, bizler gibi sınırları kocaman haritamızı, gözleri kapalı çizemeyecek çocuklarımız.

Değerleri, kültürü, gelenekleri olmayacak. Bizim gibi anıları olmayacak. Vakit, düşmanlarımıza karşı birlik içerisinde olma vakti.

Sistemi onarmak, hataları düzeltmek ve yenilerine engel olmak için mücadele etmek zorundayız.

Dört bir yanımız ve dahil iç düşmanlarımız tarafından kuşatılmış durumdayken, ne partinin nede siyasi bir görüşün önemi var.

 

Önce Vatan ve Millet olmalı derdimiz. Birbirimize zarar vererek değil, düşmana odaklanarak koruruz ülkemizi.

Son cümle olarak bu ülkenin gelişmede, kalkınma hızlı bir şekilde büyümesi gerekiyor. Yozgat’ın da aynı şekilde gelişmesi ve kalkınması için üretim yapmalı, değerlerini fırsata çevirmeli, yer altı ve yerüstü zenginliklerini fırsata dönüştürmelidir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.