""

Çay bahçesinde süs tavuğu ve horozu besliyor « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 21:06

Çay bahçesinde süs tavuğu ve horozu besliyor

Yozgat’ta Muammer Saygı işletmeciliğini yaptığı çay bahçesinde; spenç, fizan ve renkli koşinlerden oluşan 20 kadar süs horozu ve tavuğunu besliyor.

Çay bahçesinde süs  tavuğu ve horozu besliyor
Son Güncelleme :

07 Ekim 2017 - 7:00

Çay bahçesinin bir köşesinde kümes yaptıran Muammer Saygı, müşterilerin arasında gezen tavuk ve horozların büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Birbirinden ilginç renk ve şekilleriyle müşterilerin ilgisini çeken süs tavukların ve horozların fotoğraflarını çeken müşteriler de oluyor.
Saygı yaptığı açıklamada hayvanları sevdiğini belirterek, “Süs tavuklarını Kırıkkale’ye gittiğimde görmüştüm. İlginç geldi.
Müşterilerimin ilgisini çekeceğini düşündüğüm için çay ocağında; fizan, ispenç ve renkli koşinlerden oluşan horoz ve tavuk yetiştirmeye başladım. Bu süs tavukları insanların ilgisini çekiyor ve çay bahçesine gelmelerini sağlıyor” dedi.
Çay bahçesinde 20’ye yakın tavuk ve horozun olduğunu söyleyen Saygı, “Bunlar yumurta almak ya da yemelik için değil süs amaçlı alındı.
Çok ilgi çekiyorlar ve çay ocağımıza gelip fotoğraf çektirmek isteyen müşterilerim dahi var” şeklinde konuştu.
Diğer tavuklara göre belirgin özelliklerinin olduğunu da ifade eden Saygı, “Bu süs tavukları diğer tavuklara göre renkleri çok değişik ve paçaları çok uzun oluyor. Fizan cinsinin kafasında saç var” diye konuştu.
Süs tavukları ve horozlarını çoğaltmak için özellikle kuluçka makinesi aldığını da dile getiren Saygı, hayvanların bakımlarının oldukça kolay olduğunu da söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.