""

ÇEDAŞ’a ‘5 yıldız’ belgesi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:22

ÇEDAŞ’a ‘5 yıldız’ belgesi

ÇEDAŞ, 26. Kalite Kongresi’nde KalDer tarafından verilen ‘Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız’ belgesi aldı. ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “Türkiye’de elektrik dağıtım şirketleri arasında bu belgeyi alan ilk şirket olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü’nün sahibi olmak” dedi.

ÇEDAŞ’a ‘5 yıldız’ belgesi
Son Güncelleme :

24 Kasım 2017 - 7:00

Kalite yolculuğunda mükemmelliği hedefleyen Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), attığı adımların sonucunda ‘mükemmellikte 5 yıldız’ın sahibi oldu. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından kaliteyi Türkiye çapında yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan Ulusal Kalite Hareketi’ne Temmuz 2017’de dâhil olan ÇEDAŞ, ‘Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız’ belgesine layık görüldü. Bu yıl ‘Dönüşüme Liderlik’ ana temasıyla İstanbul’da gerçekleştirilen 26. Kalite Kongresi’nin ikinci gününde KalDer tarafından verilen Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi’ni alan ÇEDAŞ, Türkiye’de elektrik dağıtım şirketleri arasında bu belgeyi alan ilk şirket unvanına da kavuştu.
TÜRKİYE’DE ÖRNEK ŞİRKET OLMA
YOLUNDA
İLERLİYORUZ
22 Kasım günü İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen törende hazır bulunan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, sektör toplantılarında dağıtım şirketleri olarak bizlere müşteri memnuniyeti ve kaliteye yönelik hedefler koydu.
ÇEDAŞ olarak bu hedefler doğrultusunda elektrik dağıtım sektöründe Türkiye’de örnek bir şirket olma yolunda ilerliyoruz. Temmuz 2017’de KalDer ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak EFQM Mükemmellik Modeli çalışmalarına başladık ve Mükemmellikte Yetkinlik belgesi için başvurduk. KalDer tarafından 16-18 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılan saha denetimleri sonrasında şirketimiz Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız belgesini almaya hak kazandı” dedi.
BİR SONRAKİ
HEDEFİMİZ
AVRUPA
MÜKEMMELLİK
ÖDÜLÜ
EFQM kalite yolculuğunun uzun soluklu bir süreç olduğuna da işaret eden Genel Müdür Akboğa sözlerine şöyle devam etti:
“Şirket olarak kalite yolculuğunda şimdiye kadar önemli adımlar attık. Bu doğrultuda ISO 18001 (OHSAS) İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 15838 Müşteri İletişim Merkezi Yönetim Sistemlerini oluşturarak bu süreçleri sertifikalandırdık.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgemizin 2015 versiyonunu alarak bu kalite belgemizin de devamlılığını sağladık. Aynı zamanda şeffaf bir yönetim anlayışı ile şirketimizin belirlediği hedeflere ulaşması için iç ve dış paydaşlarımızın memnuniyet düzeylerini ölçüyoruz.
Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız belgesi almaya hak kazanan ilk elektrik şirketi olmak bizi çok mutlu etti. Kurumsal kalite kültürünü oluşturmak, geliştirmek ve sürdürmek hizmet kalitesi açısından çok büyük bir önem arz ediyor. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü almak.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.