""

Çekerek’e dokunan sihirli eller « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:01

Çekerek’e dokunan sihirli eller

Çekerek’e dokunan sihirli eller
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2021 - 18:09

Yozgat’ın bir dönem öncesine kadar en geri kalmış bölgelerinin başında gelen Çekerek ilçesi son zamanlarda verilen destekler, ortaya konan akıllı projelerle kabuğunu kırmaya başladığını görmekteyiz.

Her gün olmasa da, haftada ya da 15 günde bir yapılan açıklamalar, çıkan haberler Çekerek ilçesinin günden günü geliştiğini, kalkındığını, yörede yaşayan insanların hayatlarına olumlu şekilde yansıdığını göstermektedir.

Bu çalışmaların başında belli ki, hazırlığını daha önceden yapmış, tecrübe ile bilgisi, deneyimi sabit bir ekip bulunmaktadır.

* * * *

Kaynakları doğru şekilde ilçenin menfaatlerini gözeterek, kullanan Belediye Başkanı Sayın Eyüp Çakır, en son açıklamasında 2 yıl içinde hazırladığı projeleri şu şekilde sıralıyor:

– Millet Bahçesi,

– Lavanta Adası,

-Biyogaz Tesisi,

– Atık Su Arıtma Tesisi,

– Spor ve Kültür Dünyası,

– Kent Meydanı,

– Gençlik Merkezi, Şehir Kütüphanesi,

– Yöresel Ürünler Üretim Merkezi Binası.

* * * *

Burada bir hususa dikkat çekmekte fayda görüyorum. Yukarıda sıraladığım her bir proje maliyet olarak, oldukça yüksektir. Dolayısı ile projelerin hayata geçmesi ve hizmet vermesiyle birlikte Çekerek İlçemiz de yaşayan insanlarında hayatları değişecektir.

Çekerek halkı yaşadığı yöre de daha da mutlu olacak, katma değer üretiminde hak ettiği yerde duracaktır.

Belediye Başkanı Eyüp Çakır, bir hakkı teslim etmeyi başından bu yana unutmamaya önem göstermektedir.

Dolayısı ile bu projelerin hazırlanmasında en başta önemli emekleri olan Yerelden Kalkınma Modelinin Mimarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın vizyonel desteklerinin son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Son cümle olarak, Çekerek İlçemiz daha önce eski adı ile Süreyya Bey Barajının bulunduğu yöre olarak biliniyordu. Şimdi ise, Çekerek Barajı başta olmak üzere yukarı da bahsettiğim projelerin hayat bulduğu, arzu edildiğinde hizmetlerin yağmur gibi sağanak şekilde yağmaya devam ettiği yöremizdir.

 

  • Eğitim camiasında öğrencilerden sonra şimdide Öğretmen meslektaşlarına çevrim içi seminer veren Akademisyen!
  • Konya Ovası Projesi kapsamında verilen destekle Teknoloji Kütüphanesi kurulmasına karar verilen İlçe!
  • İçişleri Bakanlığının bir takım konularda haklarında savunma istediği iddia edilen Belediye Meclis Üyeleri!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.