""

ÇEVRE BİLİNCİ VE BOZOKCAN PROJESİ « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:22

ÇEVRE BİLİNCİ VE BOZOKCAN PROJESİ

ÇEVRE BİLİNCİ VE BOZOKCAN PROJESİ
Son Güncelleme :

24 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat Belediyesi önemli bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projenin adı günümüzün çocukları ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz oluşturuyor.

Zira Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak, çevreyle ilgili sorunlara dikkat çekmek ve katı atıkların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla hazırlanan projenin dikkat çekmesi için bir de maskot devre konulmuş.

Zira Yozgat’ta Çevre bilincinin mutlaka yeni yetişen nesillere en güzel bir şekilde kazandırılması gerekmektedir. Çevre konusunda bugün yaşadığımızın sorunların temelini geçmişte günümüz gençliğine çevre bilinci yeteri kadar kazandırılmadığı için yaşanmaktadır.

Dolayısıyla hiç olmazsa gelecekte çevre sorunu yaşamamak için bugünden olaya el koymak en doğru iştir.

Öncelikle Çevre bilinci ile ilgili projeyi hayata geçiren Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birlik Müdürü Ayça Durak Yılmaz hanımefendiyi tebrik ediyorum.

Projenin çıkış amacını dile getiren Yozgat İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birlik Müdürü Ayça Durak Yılmaz, “Toplumun tüm kesimlerinde çevre bilincinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı bireylerin yetiştirilerek bu bireylerde kalıcı davranışların yerleşmesini sağlanmak istiyoruz. Ayrıca doğal, tarihi ve kültürel değerlerin korunması, çevresel faaliyetlere aktif olarak katılımın sağlanması ve çevre sorunları karşısında çözümler üretilebilmesi amacıyla bu projemiz ortaya çıktı” dedi.
Çevre bilincinin küçük yaşta kazandırılmasının önemine değinen Yılmaz, “Çevrenin korunması canlı yaşamı için çok önemli ve değerlidir. Bu nedenle bireylere çevre bilincini küçük yaşlarda aşılamalı, onları çevreyi seven kişilere dönüştürmeliyiz. Bu kapsamda daha önceki senelerde başladığımız ve çok güzel geri dönüşler aldığımız “Okullarda Çevre Eğitimi” projemize, bu sene de Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Yozgat İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birlik Müdürlüğü’nün resmi maskotu olan Bozokcan’la devam edeceğiz. Bozokcan ile öğrencilere eğlenceli bir şekilde çevre bilinci aşılanacak ve proje kapsamında öğrencilerin büyük bir ilgiyle izleyecekleri sunumlarda; çevre kirliliği, çevrenin korunması, ambalaj atıklarının neler olduğu, geri kazanımın önemi, kaynağında ayrı toplamanın önemi konularında bilgiler verilecek. Çocuklarımızın birer çevre gönüllüsü olarak, bundan sonra daha bilinçli, dikkatli, hassas olmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.
Yılmaz son olarak ise “Öğrenmenin yanı sıra eğlenme imkanı bulan öğrencilerimize Bozokcan temalı; renkli ve keyifli anlatımıyla hazırlanan Çevre Eğitim Kitabı, boyama kitabı, tişört, şapka, geri dönüşüm malzemesinden yapılmış bloknot, kalem, anahtarlık ve benzeri hediyeler dağıtılacaktır. Bunların yanı sıra eğitim verilecek olan okullara da yine Bozokcan teması olan basket potalı geri dönüşüm kafesleri hediye edilecek” açıklamalarına yer verdi.

Son söz olarak Çevre bilinci çalışmalarının daha da yaygınlaşması için toplumun bütün kesimlerinin projeye dahil edilmesinde fayda olacaktır. Eğitim kurumları ile ortaklaşa yapılacak çalışmaların projeye ciddi şekilde katkı sunacağı muhakkaktır.

 

 

  • Mükelleflere 2017 yılı ile ilgili önemli bilgiler veren ve bu konuda açıklamada bulunan Oda Başkanı!
  • Yarın bir dostunun cenaze namazına katılmak ve bu vesile ile dostları ile sohbet eden eski milletvekili ve Başkan!
  • Bulundukları bölgede yapılan etkinliklere katı sunduğu için semtin belediye başkanına ziyarette bulunan Yönetim!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.