""

CHP ‘Bakliyat Raporunu’ iktidara gönderecek « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:13

CHP ‘Bakliyat Raporunu’ iktidara gönderecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Yozgat’ta gerçekleştirilen ‘Bakliyat Çalıştayı’ sonrası bakliyattaki tarımsal sorunların hazırlanarak kitapçık haline getirildiği ‘Bakliyat Raporunu’ tarım bakanı ve iktidar partisine göndereceklerini söyledi.

CHP ‘Bakliyat Raporunu’ iktidara gönderecek
Son Güncelleme :

16 Aralık 2017 - 7:00

19 Ağustos 2017 tarihinde Yozgat CHP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı ‘Yozgat Bakliyat Çalıştayı’ sonrası hazırlanarak kitapçık haline getirilen bakliyat raporu, Yozgat’ta basına tanıtıldı. CHP il binasında düzenlenen toplantıya katılan Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, tarım sorunlarının yer aldığı bakliyat raporunun içeriği hakkında bilgiler verdi.
Yozgat’ta bakliyat sorununa önem verdiklerini söyleyen Gaytancıoğlu,”Yozgat şu anda nohut ve mercimek üretemez hale geldi. Yozgat’ta sadece kendi ihtiyaçlarını giderecek kadar nohut ve mercimek üretiliyor. Bir zamanlar dünyaya mercimek ve nohut satarken neden Türkiye şu anda Kanada’ya mahkum kaldı.
CHP iktidar olmasa da bunu iktidarla paylaşmasını bilecek kadar çalışkan bir siyaset anlayışı sürdürüyor. Çalıştay sonrası hazırlanan ‘Bakliyat Raporu’nu tarım bakanı olmak üzerede iktidar partisine de göndereceğiz.
Bakliyat sorunları ve çözümleri burada yazıyor” dedi.
CHP iktidarlığında çiftçilere 2 kat destek vereceklerini de belirten Gaytancıoğlu, ürün fiyatlarının da 1 yıl öncesinden belli olacağını söyleyerek,”CHP iktidarlığında çiftçiler şu an aldıkları desteğin iki katını alacaklar. Nohut, mercimek, buğday, süt, canlı hayvan, pirinç, mısır ve tütünün bir yıl önce fiyatlarını açıklayacağız. Bunu çiftçinin maliyetine göre ayarlayacağız.
Onlara özel bir destek vereceğiz. Çünkü çiftçimizi korumak zorundayız. Başka ülkelerin çiftçilerini zengin etmek istemiyoruz. Bizim için öncelik Yozgat çiftçisidir, Türk çiftçisidir” şeklinde konuştu.
Çiftçilerin ÖTV ve KDV’siz 1.5 TL’den mazot alacağını da vurgulayan Gaytancıoğlu,”Çiftçimiz mazotu bugün 5 TL’den alıyor.
CHP ısrarla bunu söylüyor. Dünyadan petrolün rafinelere getirilmesi, işlenmesi kar dahil hepsi 1.5 TL. CHP sıfır gelir ile sadece çiftçimize mazotu 1.5 TL’den verecek. Yapmış olduğumuz çalıştayın öncelikle Yozgat’a ve Türkiye’ye katkı sağlamasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.