""

CHP’li vekillerden Yozgat’a çıkarma « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:19

CHP’li vekillerden Yozgat’a çıkarma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal ve Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ta parti binasında düzenlediği basın toplantısında Yozgat ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP’li vekillerden Yozgat’a çıkarma
Son Güncelleme :

13 Eylül 2021 - 17:11

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal ve Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ta parti binasında düzenlediği basın toplantısında Yozgat ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, yaptığı konuşmada; AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini eleştirdi.
Başkan Yaşar, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yozgat’a hep ayrı bir ilgisi alakası olmuştur. Türkiye’nin özellikle son üç yıldır ne olduğu belli olmayan biz göre ucube bu sistemde tek adam rejiminde Türkiye Cumhuriyet tarihinde görüşmemiş bir şekilde savruldu yönetilemiyor. Her geçen gün her alanda ülke daha da daralıyor daha zorlanıyoruz ülkemiz maalesef hak ettiği noktada değil. Bu noktada ilgili olarak Yozgat olarak biz siyasette çok şanslı olmamıza rağmen bu sistemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay Yozgatlı olmasına rağmen Yozgat yine siyasette hizmette hak ettiği emeğinin karşılığını alamamıştır, alamıyor. İşçimiz perişan, çiftçimiz perişan esnafımız perişan emeklimiz perişan işsizimiz perişan dolayısıyla ülke yönetilemiyor. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde hiç kimse karamsar olmasın, her sorunun mutlaka bir çözümü var. Çözüm önümüzde ki ilk fırsatta demokratik yönden gelecek ilk sandıkta bu kötü gidişata dur demek için bu iktidarı göndereceğiz. Bundan sonra ki millet ittifakının oluşturduğu yeni bir sistemde herkesin kendisinden mecliste temsil edildiği güçlendirilmiş parlamenter sistemi tekrar getirerek ülkenin rahatlamasına toplumun kucaklaşmasını sağlayacağız ve Yozgat’ı hak ettiği noktaya taşıyacağız.”dedi.
CHP İKTİDARA KOŞUYOR
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’da CHP’nin iktidara koştuğunu belirterek, şunları kaydetti: “Doğup büyüdüğüm yaşadığım Kırıkkale’de çok fazla Yozgatlı kardeşlerimiz var birçoğu aslında iş bulabilmek için Kırıkkale’ye gelmiş insanlar hepsi de çok iyi ilişkilerimiz var Kırıkkale’de Yozgatlıların derneği var. Dernek başkanımız çok yakın arkadaşımız onunda selamlarını getirdik. Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi iktidara koşuyor Anadolu’da da koşuyor Kırıkkale’de de koşuyor Yozgat’ta da koşuyor bizde bu anlamda genel merkez olarak bu koşuya yardımcı olabilmek partimizi Yozgat’ta iktidar yapabilmek için çalışma yapmaya proje üretmeye sizleri dinlemeye geldik.”
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ta iktidarı eleştirerek, Yozgat’a gereken önem ve değerin verilmediğini kaydetti.
Demirtaş, “ Yozgat tarihi bir kent Türkiye için önemli bir kent ama özellikle Ak Parti iktidarları döneminde Yozgat’a gereken önem ve değer verilmemiş bunu görüyoruz sürekli kan kaybetmiş bir kent sürekli göç vermiş bir kent Anadolu’nun birçok kenti bu dönemde bazı noktalarda iyileşmeye giderken Yozgat geriye gitmiş netice itibariyle Zonguldak’ta da hem Yozgat’ta da bir değişime ve dönüşüme ihtiyaç var iktidar gerçekten ülkeyi yönetemiyor. Yozgat sürekli geriye gitti. Zonguldak sürekli geriye gitti. Kırıkkale aklınıza gelen hangi il varsa geriye gitti. Artık bu yeni sistem çalışmıyor Türkiye’de bir zihniyet devrimine ihtiyaç var. Bir değişime ve dönüşüme ihtiyaç var. Bunu aslında ilk işaret fişeğini 2018 genel seçimlerinde gördük ittifaklar yarıştı bir tarafta Cumhur ittifakı bir tarafta Millet ittifakı ve uzun yıllar sonra ilk defa Yozgat’tan bir milletvekili çıktı Yozgat Cumhuriyet Halk Partisi olarak da artık parlamentoda temsil edilir hale geldi bu son derece önemli bir kritik değişim ve dönüşümdür.”diye konuştu.
YOZGAT’IN TEMEL SORUNLARININ BAŞINDA GÖÇ VE İŞSİZLİK GELİYOR
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven’de Yozgat’ın temel sorunlarından bir tanesinin de göç ve işsizlik olduğunu söyledi.
Keven, Yozgat göçü ve işsizliği çözemezse Yozgat’ın büyümesini, gelişmesini kalkınmasını imkanı yoktur. Bunu mutlaka çözmek zorundayız. Bununla ilgili iktidarın söyle bir düşüncesi var. Yerelden kalkınma modeli diye bir model var. Bu model Yozgat’ta anlayışı 20 yılda iktidardalar. Yerelden kalkınma anlayışı başarılı olsaydı Yozgat göç ve işsizlik diye bir sorunu olmazdı. Demek ki Yozgat’ın yerelden kalkınma modeli ile kalkınması gelişmesi, refaha kavuşması mümkün değil. Yozgat kalkınacak. Göçü ve işsizliği durdurmak zorunda. Yoksa açık söylüyorum Yozgat 5 sene sonra emin olun küçük bir ilçe olacak. Çünkü 2002 yılında 684 bin olan nüfusumuz bugün 424 bin. 2002 yılında 6 milletvekili vardı bugün 4 tane. Belki bu sayı 3’e düşecek. Göç devam ediyor çünkü. İstihdam ve yönetime dayalı yatırımı biz Yozgat’a getiremezsek göçü ve işsizliği engellememiz mümkün değil. Yozgat maalesef eğitim ve öğretimde başarı düşüklüğü 58’nci sırada. En az kamu yatırımı alan 10 il arasında. Yozgat siyasi alanlarda özellikle Ankara’da çok ciddi insanlarla güçlerle temsil ediliyor. Ama Yozgatlının iyi niyetini bazı siyasi otoriteler suiistimal ediyor. Yozgatlının oyu iktidarların cebinde gözüküyor. Ama ben inanıyorum ki Yozgatlının oyu iktidarın cebinde değil. Bunu son seçimde gösterecek.”ifadelerini kullandı. (Alpaslan Demir)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.