""

CHP’li Yaşar, Öğretmenler Günü’nü kutladı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:04

CHP’li Yaşar, Öğretmenler Günü’nü kutladı

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında öğretmenlerin gününü kutladı.

CHP’li Yaşar, Öğretmenler Günü’nü kutladı
Son Güncelleme :

23 Kasım 2017 - 7:10

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında öğretmenlerin gününü kutladı.
Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “ Türkiye Cumhuriyetinin en temel devrimlerinden olan ve 3.Kasım.1928 de yürürlüğe giren yeni Türk harflerinin kabulü ile alfabesinin hızla öğretimi amacıyla, 21. Kasım.1928 de açılan’ “milletler mektepleriyle” ne 24 Kasım 1928’de “Başöğretmen” olan gazi Mustafa Kemal Paşanın onurlandırdığı bu ünvanı aldığı gün 24 Kasım 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” kabul edililerek kutlanmaktadır.
Gelişmiş güçlü bir devlet ,toplum ve birey olarak dünya üzerinde yerimizi alabilmemiz ,devletimizin varlığını ve bağımsızlığını ,ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü ,halkımızın beraberliğini benimseyen ,Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve yerine getiren yurttaşlar olarak yetiştirmek suretiyle gerçekleşecektir. Bu amaçlara ulaşmak , aklın ve bilimin öncülüğünde kurumlaşmış okul ve çağdaş yöntemler, araçlar, bilgiler ve değerlerle donanmış öğretmenlerle mümkün olacaktır. Bu düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutlar aileleriyle sağlıkla huzurla nice kutlamalara ulaşmalarını temenni eder, ahirete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve geride kalan ailelerine sağlık ve mutluluklar dilerim.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.