""

Çiftçiler, zirai ilaçlama çalışmasına başladı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:00

Çiftçiler, zirai ilaçlama çalışmasına başladı

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat’ta çiftçilerin hububat alanlarında, yabancı otlara karşı zirai mücadele çalışmalarına başladı.

Çiftçiler, zirai ilaçlama çalışmasına başladı
Son Güncelleme :

07 Nisan 2021 - 13:37

Yaklaşık bir ay önce ekili alanlarda gübreleme çalışmasını tamamlayan çiftçiler, şimdi de tarladaki yabancı otlara karşı ilaçlama çalışmasına start verdi.
Yerköy’ün Orhan Köyünde çiftçilik yapan Necati Özer, kurak bir kış mevsimi yaşadıklarını belirterek, bu yıl önceki yıllara göre hem gübre de hem de zirai ilaçlama çalışmalarına erken başladıklarını belirtti.
2020-2021 üretim sezonunun çok kurak geçtiğini dile getiren Özer, “Son yılların en kurak mevsimini yaşıyoruz. Son yağan kar ve yağmur bir nebze olsun biz çiftçilerin yüzünü güldürdü. Ancak bu yağış yeterli değil. Yağış olmaması nedeniyle köyümüzde sı sıkıntısı yaşanmaya başladı. Çeşmelerden akan sular kesilme noktasına geldi. İnşallah yağışlar başlar ve sularımız tekrar eski haline gelir.” temennisinde bulundu

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Cahit Metin de Yerköy çevresinde gübreleme çalışmasının ardından hububat ekim alanlarındaki yabancı otlara karşı zirai mücadele çalışmasının başladığını söyledi.
Başkan Metin, “Yerköy bölgemizde yaklaşık bir ay önce gübre atımına başlandı. Hala gübre atımı devam ediyor. Gübre atımını tamamlayan bölge çiftçimiz hububat alanlarındaki yabancı otlara karşı şimdide ilaçlama çalışmasını yapıyor. Kurak bir kış mevsimi yaşıyoruz. Son günlerde yağış olsa da ekili tarım alanları için yeterli değil. Dileğimiz ve temennimiz yağışların bol olması. Kuraklık sebebi ile pek çok köyümüzde su sıkıntısı baş gösterdi. İnşallah Nisan ayı ile birlikte beklediğimiz yağışlara kavuşuruz.” diye konuştu.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN