""

Çiftçilere su tasarrufu uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 16:31

Çiftçilere su tasarrufu uyarısı

Sorgun Çiftçiler Birliği Başkanı Rıfat Yiğit, barajlarda yeteri kadar su kalmadığı için çiftçilerin suyu israf etmeden kullanması gerektiği uyarılarında bulundu.

Çiftçilere su tasarrufu uyarısı
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2017 - 7:00

Bekledikleri yağışı alamadıkları için çiftçilerin su kullanımında daha tasarruflu olmaları gerektiğini dile getiren Sorgun Çiftçiler Birliği Başkanı Rıfat Yiğit çiftçilere uyarılarda bulundu. Suyun tasarruflu ve bilinçli kullanılması gerektiğini söyleyen Yiğit,”Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. Son yıllarda yaşanan iklim değişikliğinden en çok yeraltı su kaynakları etkilendi. Yeraltı sularını dikkatli kullanmalıyız. Özellikle ilçemiz Çatmasöğüt Göleti, Gelingüllü Barajı, Karakaya Göleti ve Dişli Göleti gibi birçok göletimizde su oranı gün geçtikçe düşmekte. Bu nedenle çiftçilerimizin su kullanımında daha dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.